windows 11
Windows 12 vil dra nytte av de nye AI CPU-ene fra Intel og Qualcomm, og vil bidra til å hjelpe PC-bransjen opp fra et par begredelige salgsår.

Annonse


Acer sier Windows 12 lanseres i juni

Blir Windows 11 24H2 døpt om til Windows 12, eller rekker Microsoft nok en stor-oppdatering før juni 2024?

Rekker de juni, da?

Acer-sjefen og maskinvare-produsent Quanta mener å vite at Windows 12 lanseres sommeren neste år. Avsløringen kommer fra The Commercial Times, Taiwans største finans-avis, som siterte Barry Lam som er grunnlegger av Qaunta, produsent av kjent forbruker-elektronikk og Jason Chen som er sjef for Acer. Dette er altså viktige folk som jo vet mer enn de fleste.

Intel skal avsløre AI-maskiner 14. desember i New York i forbindelse med selskapets push mot CPU-er med innebygget AI-brikke for å avbelaste den tradisjonelle CPU- og GPU-delen:

“Intel avslørte under sin egen “Intel Innovation 2023”-messe ny generasjon Core CPU-er flanket av “Core Ultra” og de kommer i desember. Den nye CPU-en er nærmere Apples merkevarestrategi (M-seriens Max- og Pro-modeller) og inkluderer som Apples CPU-er en AI-basert “neural processing unit” (NPU). Intel har tidligere omtalt brikkene som “Meteor Lake,” meldte vi 19. september

Intel: Windows 12 lanseres neste år

Tror 2024 blir et vekst-år

Greia er kanskje at Windows 12 sitt fokus i større grad blir lokal AI-prosessering i og med at Intel skal lansere CPU-er med AI-funksjonalitet – dessuten kommer jo Qualcomm Snapdragon X Elite.

Angående en såpass tidlig lanseringsmåned hadde vi forventet å høre om det nye OS-et allerede, eller i det minste se hint i canary-testkanalen, spesielt i forhold til et nytt grensesnitt. Windows 11 ble jo lansert i oktober, men Windows 10 ble lansert i juli, så det er mulig. Kanskje det er den allmene beta-testingen (grunnet den noe uklare oversettelsen,) som starter i juni, og at OS-et lanseres i løpet av høsten. Det vil gi produsentene mer tid til å produsere nye maskiner og å gire opp markedsføringen før julen.

Det er ventet at AI og Qualcomms ARM-brikker vil drive PC-salget opp 8 prosent neste år.

Annonse