microsoft windows
2023 kom og gikk uten noen form for Windows 12 beta-test. Dette selv om Intel har hintet om en større Windows-oppdatering i 2024. Kanskje Microsoft bare lanserer Moment 5 og inkluderer støtte for AI og ARM?

Annonse


Blir det ingen Windows 12?

Det er avslørt referanser til Windows 11 24H2.

Full forvirring

Hva betyr det for Windows 12? Sommeren i fjor ble det jo mer eller mindre bekreftet at Microsoft skulle gå tilbake til lanseringer av store Windows-oppgraderinger hvert tredje år, og fordi Windows 11 ble lansert i 2021 er matten enkel nok. Men med det nye versjonsnummret som jo er høyt nok til at det innebærer en større lansering neste år, kommer Windows 12, eller er det bare snakk om Windows 11.2 nå som vi har fått servert “Windows 11.1” med Moment 4-oppdateringen?

Det er ingen som vet hva Microsofts planer er, uansett om Intel har hintet til en større overhaling av Windows neste år. The Verge sin Windows-journalist Tom Warren skrev her om dagen artikkelen “Microsoft, kan vi ikke bare kalle det Windows 11.1?.”

Intel: Windows 12 lanseres neste år

AI er mer enn viktig nok

Det er godt mulig Warren får ønsket sitt, for Microsoft har fremdeles ikke snakket om noen “Windows 12,” eller hintet om en ny stor-lansering neste år. For å bli regnet som en større oppgraderinger bør det være snakk om mer enn “under panseret”-oppgraderinger og i tillegg inkludere grensesnitt-oppgradringer.

Annonse


Alt snakket rundt Windows 12 blusset opp da Microsoft selv lekket et oppgradert grensesnitt med det som så ut som et varsel-senter på topp, i stedet for på høyre side. Hva om varsler flyttes til toppen av grensesnittet, og AI-en, i dette tilfellet CoPilot, blir å finne på høyre side av “Windows 12”-grensesnittet?

Blir det Windows 11.2?

Enten så er 24H2 et internt kodenavn for hva som blir Windows 12, eller så får The Verge sitt ønske oppfylt og Windows 11.2 lanseres neste år, med eller uten et oppgradert brukergrensesnitt, i form av Moment 5.

Det er uansett ventet at PC-salget øker med rundt åtte prosent og at AI og ARM-maskiner blir en pådriver for det. For mange vil ARM- og AI-støtte være nok til at Microsoft omtaler nye Windows for Windows 12, blant annet for å drive salget av ny maskinvare, men dette peker altså i en annen retning. Hva tror du?

Annonse