windows 12 kommer i 2024
Beta-testingen av Windows 12 starter trolig i løpet av sommeren. Ifølge Intel lanseres det nye OS-et i andre halvdel 2024. Bilde er fra et Microsoft-konsept fra 2022.

Annonse


Intel: Windows 12 lanseres neste år

Det mest spennende med Windows for tiden er ikke 11, men Windows 12.

Det nye OS-et nærmer seg

For vi har i lengre tid hørt rykter om at Microsoft likevel ikke kommer til å små-oppdatere OS-ene sine for all tid, eller lansere Windows-som-en-tjeneste – det er visstnok slik at det skal lanseres stor-lanseringer.

Vi har til og med sett det som trolig er bilder av tidlige testversjoner/interne konsepter av det nye OS-et. Det er ikke umulig at Microsoft bruker dette som litt “utradisjonell” markedsføring. Hvem vet hvor ofte de store selskapene setter i gang slike stunt.

Intel kan ha rotet det til, eller var lekkasjen med overlegg?

Med andre ord forventer vi at Windows 12 er på vei, det er det liten tvil om. Spørsmålet har alltid vært når. Intel, av alle selskap, kan ha gitt oss svaret.

Annonse


For den mektige brikke-produsenten nevner utrolig nok “Windows 12” i sin liste over støttede OS for sine kommende Meteor Lake-CPU-er som ventes på tampen av året.

Den nye Intel-lekkasjen peker også i retning av en lansering neste år, nærmere bestemt andre halvdel.

Dette er hva lekkeren fant:

“MTL-S has additional 5.0 x4 from CPU(for M.2?)
5.0 x16
5.0 x4
4.0 x4
From CPU Direct
No AVX512
Z890 has additional 4.0 x4 from chipset, x24 Gen4 lanes total
Wi-Fi 7 debutIt says support windows 12 on OS list(?)
Now only 6P+8E and 6P+16E, 8P under dev?
That’s everything I know”

Windows 12 beta sommeren 2023?

Ingen av selskapene har ønsket å kommentere den spennende lekkasjen om det kommende OS-et som ser ut til å hente inspirasjon fra mobiler og nettbrett.

Lanseringen av Windows 12 (kodenavn: “Next Valley”) ventes i 2024. Det betyr at beta-tester trolig vil kunne teste OS-et allerede en gang senere i år, kanskje i sommer.

Jeg blir fortalt at denne foreslåtte designprototypen tar sikte på å oppnå et grensesnitt som er bedre optimalisert for berøring uten å redusere opplevelsen for brukere av mus og tastatur. Dette er noe Microsoft ønsker å kunne skalere på tvers av stasjonære, bærbare og nettbrettformfaktorer, inkludert de med sammenleggbare skjermer.

Zac Bowden, Windows-lekker

Microsoft lanserte denne uken en større Windows 11-oppdatering der fokuset er Bing og ChatGPT-integrasjonen i nevnte søkemotor.

Annonse