Windows 11 oppdatert med moment 2
Microsoft har lansert den andre store funksjons-oppdateringen til Windows 11. Få den ved å spørre etter den i Windows Update.

Annonse


Oppdater Windows 11 for å få «ChatGPT»

Det er ikke bare iPhone iMessage som kommer til Phone Link og Windows. Microsoft har nemlig avslørt den neste store WIndows 11-oppdateringen, Moment 2.

Du kan få oppdateringen nå ved å be om oppdateringer i Windows Update.

Bygger nye Bing inn i Windows, naturlig nok

Det mest oppsiktsvekkende er at Microsoft, smart nok, baker inn Bing AI-en (OpenAI sin ChatGPT) inn i selve OS-et.

Det Microsoft gjør er å bygge inn Bing-søkeboksen i verktøylinjen, noe som ikke er noe nytt, men det at Microsoft denne gang har kraften av «AI-en» med seg inn i Windows, det er nytt og potensielt viktig.

Annonse


Microsoft sier at alle kan teste dette i Windows 11 allerede nå, så lenge du er med i Bing-testen.

En naturlig forbedring av Bing-integrasjonen i Windows 11 er ChatGPT optimalisert for søk.

Smartere kamera-funksjoner i møter

Microsoft bruker teknologi de omtaler som AI (alt er AI for tiden, om du ikke har fått det med deg), til å lansere «Windows Studio Effects.»

Teknologien fungerer på en rekke video-konferanser-programmer og selvsagt Microsoft Teams. Med dette får man øye-kontakt-støtte, bakgrunns-demping, automatisk scene-korreksjon. Innstillingene er lett å finne fra oppgavelinjen.

Chat og widgets

Lynmeldings-appen bygget inn i OS-et er oppgradert for enklere å kunne forhåndsvise video og «hoppe rett inn i en samtale eller dele en møte-lenke med appen du bryr deg mest om.»

Microsoft sier også at det er enklere å få tilgang til alle samtaler og at man kan hoppe enkelt mellom samtaler i «Chat» i samme vindu.

Widgets oppdateres også med støtte for Phone Link, Xbox Game Pass, Spotify og Meta. Det er også støtte for andre Microsoft-partnere.

«Ved å klikke på værikonet på oppgavelinjen eller sveipe fra venstre, gir Widgets viktig informasjon met ett klikk. Med lanseringen av nye widgets skaper vi en bedre opplevelse for deg, og nye måter for utviklere å nå Windows-kunder på.»

Samtidig har Microsoft rensket opp grensesnittet om man bruker Windows 11