imessage i windows
Microsoft kobler iPhone mot Windows PC-ens Bluetooth for å sende og motta iMessage-meldinger.

Annonse


Apple vil ikke like det Microsoft har fått til, men det vil du

Microsoft har fått til en genial løsning for å vise, sende og motta iPhone iMessage-meldinger i Windows.

Først, vær klar over begrensingen

Ja, du leste riktig, selv om heller ikke vi var helt sikre vi gjorde det med en gang vi så nyheten. Men du skjønte det allerede: det er en hake, så vi skal rydde den unna med en gang.

Du vil ikke kunne se meldinger sendt eller mottatt med iPhone, kun de som er sendt og mottatt med “Phone Link” (versjon 1.23012.169.0 eller nyere) vises. Det er heller ingen merking av SMS-er (grønn) og iMessage (blå.)

Uansett er dette en langt kjappere måte å skrive meldinger til venner og bekjente når man er foran Windows PC-en.

Annonse


Bluetooth er løsningen

Nå som det er klart, hva er det Microsoft gjør? Har de hacket Apples servere for å sende iMessage via Windows? Nei, i stedet bruker selskapet Bluetooth for å kommunisere meldingene mellom mobil og Windows PC. Deretter tar Apple av seg resten som vanlig, men du må altså opprette en slik tilkobling.

Det er en smart løsning, men man kan jo lure på hvorfor de ikke har gjort det før nå – kanskje (helt sikkert) måtte advokatene være sikre?

Selv om man har korrekt versjon, som avbildet, er det ikke sikkert du har fått tilgangen som er nødvendig. Hva må du gjøre? Vente.

Det har tatt litt tid

“Dette er noe vi har hatt lyst til å gjøre lenge. Opplevelsen med Android er ganske god og vi har lenge følt at vi har måttet gjøre noe for iPhone også,” forklarer Microsofts Yusuf Mehdi, sjef for forbruker-markedsføring.

Har du lyst å prøve kan du teste med Windows 11 dev-versjon, beta eller Release Preview senere. Merk: først plukker Microsoft en mindre prosent testere, så det kan hende det tar noe tid før du får muligheten.

iOS 14 og nyere er et krav.

Annonse