microsoftskallanserewindows12
Fra 2024 kan man forvente stor-oppdateringer av Windows hvert tredje år.

Annonse


Microsoft skal total-forandre Windows igjen

Windows som en tjeneste har vært Microsofts mantra en stund, før og etter lanseringen av Windows 11 i oktober i fjor.

Nå endrer Microsoft alt… igjen

Strategien var å oppdatere OS-et jevnlig og med minst en stor oppdatering i året, men nå melder Windows Central at Microsoft i stedet skal lansere nye versjoner hvert tredje år, og med nye versjoner så menes det mer enn en kjerne-oppdatering av Windows 11.

Windows-bloggen melder samtidig at selskapet skal øke antallet nye funksjoner til Windows 11. Dette ifølge kilder samme avis har snakket med.

Windows 12 kommer om to år

Med andre ord kommer “Windows 12” i 2024, noe som igjen betyr at beta-testere trolig kan teste neste-generasjon allerede neste år. For selv om Windows 11 ikke offisielt ble lansert før i fjor, kjørte mange beta-versjoner og RTM-versjonen lenge før PC-produsentenes versjon ble lansert sent 2021.

Annonse


Endringen av planene betyr at 2023-lanseringen av Windows 11, kalt Sun Valley 3, er skrotet. Og, fra og med 22H2 (Sun Valley 2), er Microsofts plan altså å øke antallet funksjoner i løpet av året og opp til fire ganger i året fra og med neste år.

“Next Valley”

I stedet for Sun Valley 3 vil funksjonene (som Microsoft kaller “Moments” internt, men som kanskje ikke vil markedsføres som det eksternt) som var tiltenkt denne versjonen i stedet bakes inn i 22H2.

Vi vet ingenting om “Windows 12” som kommer i 2024 utover at kodenavnet er “Next Valley”, utover at Microsoft er i en tidlig utviklingsfase.

At Microsoft igjen endrer kurs fra mindre oppdateringer til Windows 11 til igjen å gå tilbake igjen til stor-lanseringer hver tredje år er en stor endring, og vi er spente på å se resultatene. Nøyaktig hvorfor de endrer strategien så mye er ukjent, men det er mulig en faktor er beta-testing-systemet de har brukt mye ressurser på.

Annonse