apple imessage
Selv om Apple senere år skal støtte RCS på iPhone, oppfordrer FTCs styresjef kommisjonen til å undersøke selskapets nedstenging av Beeper Mini som misbrukte Apples tjenester.

Annonse


Oppfordrer til å granske Apple, men gir det mening?

Det har vært flere tjenester som har prøvd å lage en bro mellom Apple iPhone sin iMessage og Android-meldinger. En av dem er Beeper Mini som Apple stengte i desember.

Mens vi venter på RCS

“Du husker sikkert Nothing sitt stunt i samarbeid med Sunbird for å kunne sende- og motta iMessage-meldinger på Phone 2. Det hele endte i fiasko etter at store sikkerhetshull ble oppdaget. Men utviklere fortsetter å prøve seg. Det nyeste stuntet er Beeper Mini som lurte til seg iMessage-meldinger fra push-systemet fra Apple – vi tenker det samme: det måtte jo skje at tjenesten ble tatt av lufta. Ifølge selskapet brukte utviklerne “falsk legitimasjon” for å få det til, og at det derfor utgjorde en større sikkerhetsrisk for brukerne,” meldte vi den gang.

Vi er derfor overrasket over at “Federal Communications Commission”-formann Brendan Carr oppfordrer kommisjonen til å etterforske Apple på brudd på en eller flere lover da det ser ut for oss til at Beeper Mini misbrukte Apples systemer som i tillegg til å være Apples, er patenterte.

Vi tror ikke denne saken går noe sted

“I dag manet jeg FCC til for å undersøke om Apple brøt vår 14.-regel ved å blokkere Beeper Mini – en app som muliggjorde interoperabilitet mellom iOS- og Android-meldinger. Beeper slo bro mellom “blå boble – grønn boble”-skillet som Apple opprettholder som en del av et bredere sett med inngjerding som hemmer konkurranse. Apples sett med ekskluderende praksiser garanterer gransking av antitrust- og konkurransebyråer, men FCC bør også undersøke denne spesielle hendelsen gjennom linsen til våre 14.-regler om tilgjengelighet, brukervennlighet og kompatibilitet.”

Det er merkelig å omtale Beeper Mini som en kobling mellom iOS og Android da iMessage er en proprietær Apple-teknologi som før RCS muliggjorde mer avanserte funksjoner enn SMS. Uansett får iPhone RCS-støtte en gang i år.

Annonse