Annonse


Nå vil de stenge dem helt ute

Det ser ut til at Microsoft planlegger å gjøre det langt vanskeligere, om ikke umulig, å kjøre Windows 11 24H2 på ikke-støttede CPU-er.

Dette vil gjøre det langt vanskeligere, om ikke umulig

24H2 er den store oppdateringen som ferdigstilles i juni og som leveres kunder som allerede kjører Windows 11 i september. Det forventes en haug med AI-funksjoner, inkludert en som gjør spill kjappere. Uansett: det har siden lanseringen i oktober 2021 titt og ofte vært et tema at Microsoft av merkelige grunner ekskluderte å støtte CPU-er som i utgangspunktet ikke har problemer med å kjøre OS-et rent ytelsesmessig – selv Microsoft har blitt “tatt” i kjøre eget OS på ikke-støttet maskinvare og det finnes en rekke verktøy for å renske OS-et for CPU-sjekken.

Problemet med den kommende 24H2-oppdateringen er at Microsoft trolig kommer til å legge til et “POPCNT”-flagg i den nye versjonen. Dette flagget er koblet mot CPU-ens ID, og støtter ikke CPU-en dette, vil ikke Windows starte. Dette er altså en langt mer avansert blokkeringsmetode enn hva Microsoft frem til nå har benyttet. Det skal bli interessant å se om hackerne klarer å smette seg unna denne sperren, men det høres vanskelig ut uten å ha tilgang til Windows sitt aller helligste, nemlig kernelen.

Annonse