gemini bard
Bard er borte og Gemini har tatt over i tillegg til at Google har lansert en Gemini-app til Android.

Annonse


Last ned Googles ny AI

Har du brukt Googles AI-tjeneste Bard?

Bard ble lansert i februar 2023

Nå er navent endret til Gemini, uten at grensesnittet er endret i særlig grad i nettleseren. Gemini er den store AI-plattformen til Google som består av blant annet Gemini Advanced som er den mest avanserte chatboten: “Gemini Advanced vil være tilgjengelig gjennom det nye Google One AI Premium-abonnementet, også det tilgjengelig fra i dag.”

Bard er nå omdøpt til Gemini for å reflektere den avanserte teknologien i kjernen. Den vil være tilgjengelig på nett, i en ny Gemini-app for Android, og gjennom Google-appen på iOS.

Google

Advanced-modellen kan blant annet kode: “med vår Ultra 1.0-modell er Gemini Advanced langt bedre i stand til svært komplekse oppgaver som koding, logisk resonnement, følge nyanserte instruksjoner og samarbeide om kreative prosjekter. Gemini Advanced lar deg ikke bare ha lengre, mer detaljerte samtaler; den forstår også bedre konteksten fra dine tidligere meldinger.” Norsk støtte er på plass.

Også Duet AI døpes om “til Gemini for Google Workspace og Google Cloud. Snart kan brukere med Google One AI Premium-abonnementet bruke Gemini i Gmail, Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Møter,” forklarer Google i pressemeldingen.

Annonse


Gemini er lanser som Android-app

Samtidig er Gemini nå en app til Android som kan lastes ned fra Play Store eller aktiveres gjennom Google Assistant. Endringen må ikke forveksles med Pixel AI som visstnok kommer senere i år, men som navnet tilsier kun til Googles mobiler. Selskapet melder at Gemini kan hentes frem via Google-appen på iPhone i løpet av noen uker.

“Hvis du laster ned Gemini-appen eller melder deg på via Google Assistant, vil du kunne få tilgang til den fra appen eller andre steder du vanligvis aktiverer Google Assistant – ved å trykke på av/på-knappen eller sveipe hjørnet på utvalgte telefoner, eller si «Hey Google.” Dette vil aktivere en ny overleggsopplevelse som gir enkel tilgang til Gemini samt kontekstuell hjelp rett på skjermen din – slik at du for eksempel kan generere en bildetekst for et bilde du nettopp har tatt eller stille spørsmål om en artikkel du leser. Mange Google Assistant-stemmefunksjoner vil være tilgjengelige gjennom Gemini-appen – inkludert å stille inn tidtakere, ringe og kontrollere smarthjemenhetene dine – vi jobber med å støtte flere i fremtiden.”

Annonse