google pixie ai
Pixie blir den nye, eksklusive AI-en, for Googles Pixel-mobiler. Bilde: ITavisen

Annonse


Kan Apple stå imot sjokkbølgen?

The Information mener at det er en helt ny AI, og ikke Assistant with Bard, som blir den nye mobil-assistenten for Googles mobiler.

“Pixie” er Googles Pixel-AI

Google annonserte nye Assistant with Bard i oktober, men siden den gang har vi ikke hørt noe mer, verken om beta-testing eller lansering. Nå er det ikke sikkert det uansett spiller noen rolle, for The Information sier at Google har en ny AI på vei døpt Pixie som bygger på Gemini. Gemini er selskapets nye AI-plattform som allerede er bakt inn i Bard i USA (slik lurer du deg til dette allerede nå.) Er dette derfor en merkevare-endring eller en helt ny tjeneste som ikke har noe med Assistant å gjøre?

Ifølge samme avis blir Pixie eksklusiv for Googles mobiler, og vil kunne f.eks. kunne “se” på et bilde for å finne ut hvor du skal gå om det er eneste informasjonen du har å gå på – altså vil assistenten kunne utføre fler-stegs-oppgaver med kun en forespørsel. Stemmer dette er det altså Assistant with Bard som fremdeles er greia for alle andre Android-mobiler enn Googles egne.

Men uansett; for et kaos! Som Engadget påpeker:

“Det kommer til å bli vanskelig for forbrukere å orientere seg blant alle de ulike AI-tilbudene. Vi har nå Pixie, Bard, Gemini, Gemini Nano (for smarttelefoner), Gemini Pro (for Chrome, API-kall og mer) og Gemini Ultra, som kommer i 2024.” Forhåpentligvis gjør Apple det enkelt og døper ikke om Siri til Siri med AI eller endrer navnet hennes. Vi får vite mer om Apples AI-planer under WWDC 2024 tidlig i juni da selskapet annonserer iOS 18.

Annonse