polestar 4
Polestar er endelig klare med forhåndsbestillinger av Polestar 4 på tampen av inneværende måned.

Annonse


Dette er tiden du kan forhåndsbestille Polestar 4

Det er en god stund siden vi hørte om Polestar 4, det var våren i fjor.

Polestar 4 kan bestilles 31. januar

Nå bekrefter selskapet at Polestar 4 blir tilgjengelig for bestilling i Norge onsdag 31. januar 09:00 på Polestar.no.

Det nyeste Polestar-medlemmet er en helelektrisk nytolkning av SUV-kupéen, der aerodynamikken til en kupé kombineres med romsligheten til en SUV, i det som blir den kvikkeste produksjonsbilen fra Polestar til nå. Størrelse- og prismessig posisjoneres Polestar 4 mellom den prisvinnende sedanen Polestar 2 og luksus-SUVen Polestar 3.

Polestar

Polestar forklarer i pressemeldingen at “Polestar 4 introduserer flere videreutviklede designelementer inspirert av konseptbilene til Polestar. Blant annet er bakruten fjernet, som gir mer rom for passasjerene i baksetet. Bakspeilet erstattes av en høyoppløselig skjerm som viser sanntidsvideo fra et takmontert kamera – som gir et mye videre synsfelt bak enn det som er vanlig i de fleste moderne biler. Den digitale feeden kan deaktiveres dersom føreren heller ønsker å se passasjerene i baksetet.”

Polestar 3 kan allerede forhåndsbestilles og koster fra 826 050 kroner og 896 050 kroner for Performance-utgaven. Begge leveres mellom fra september til oktober i år.

Vi vet ikke når de første bilene kommer på norske veier, men produsenten har litt mer informasjon, blant annet at den ikke har bakrute, som allerede nevnt, og akselerasjonsstallet fra 0 til 100 km/t:

“Polestar 4 kombinerer aerodynamikken til en kupé med plassen til en SUV, hvor resultatet blir en ny type SUV-kupé. Modellen har designdetaljer først vist i Polestars konseptbiler. Blant annet er Polestar 4 designet uten bakrute, og har erstattet denne med et høyoppløselig toppmontert ryggekamera og digitalt bakspeil. Dette gir både mer sjenerøs plass i baksetet og bedre sikt bakover. Bilen er også Polestars kvikkeste modell til dags dato, med en akselerasjon fra 0–100 km/t på 3,8 sekunder. Samtidig viser livssyklusanalysen (LCA) at Polestar 4 har det laveste karbonavtrykket av alle Polestar-modeller til dags dato.”

Annonse