meta facebook messenger
Meta gjør det endelig mulig å fjerne koblingen mellom en rekke tjenester, slik at man f.eks. kan bruke Messenger uten Facebook-konto. Illustrasjon: Meta

Annonse


Snart kan du koble fra alt

DMA-loven kommer igjen EU-borgere til unnsetning.

Dette kommer også til Norge

“For å overholde Digital Markets Act (DMA), vil personer som bruker Instagram og Facebook i EU, EØS og Sveits bli tilbudt flere valg om hvordan de kan bruke tjenestene og funksjonene våre,” innleder Meta. Det er snakk om at brukere i Norge og Europa vil kunne fjerne koblingen mellom Instagram, Facebook og Messenger-kontoene og Facebook Marketplace og Facebook gaming.

På den måten kan man sette opp separate kontoer uten at de deler informasjon seg imellom:

Personer som bruker Facebook Messenger kan velge om de vil fortsette å bruke Facebook Messenger med Facebook-kontoen sin, eller om de foretrekker å opprette en frittstående ny Messenger-konto. Folk som velger å opprette en ny Messenger-konto uten Facebook-informasjonen deres, vil kunne bruke Messengers kjernetjenestetilbud som private meldinger og chat, tale- og videosamtaler.

Meta

Meta varsler at brukerne i løpet av de neste ukene vil få mulighet til å velge det de selv ønsker seg – dette inkluderer, som forklart av Meta:

Informasjonsbruk mellom Facebook og Instagram: Personer som allerede har valgt å koble sammen Instagram- og Facebook-kontoene sine, vil kunne velge enten:

  • “Å fortsette å koble til kontoene deres gjennom kontosenteret vårt slik at informasjonen deres vil bli brukt på tvers av deres Instagram- og Facebook-kontoer
  • Eller: å administrere Instagram- og Facebook-kontoene deres separat, slik at informasjonen deres ikke lenger brukes på tvers av kontoer.”

Om Facebook Gaming meddeler Meta at “folk som spiller spill på Facebook kan velge mellom en spillopplevelse som bruker Facebook-informasjonen deres eller en opplevelse uten Facebook-informasjonen deres. De som velger å bruke Facebook-informasjonen sin for spillene de spiller på Facebook, vil ha funksjoner som flerspillerspill, kjøp i spillet og personlige spillforslag. Folk som velger å ikke bruke Facebook-informasjonen sin til spillene de spiller på Facebook, kan spille noen enkeltspillerspill.”

Videre forklares det om annonser at “personer i EU, EØS og Sveits har også muligheten til å bruke Instagram og Facebook gratis med annonser, eller abonnere for å slutte å se annonser. De som abonnerer på å ikke se annonser, vil informasjonen deres ikke bli brukt til annonser. Dette valget ble rullet ut i november 2023.”

Annonse