Annonse


OPPDATERT: Starlink har klart det

Starlink har nettopp skutt opp 21 nye satellitter, og seks av dem har en spesiell egenskap som vi skrev om var planen i oktober i fjor.

Først publisert 3. januar.

Oppdatert, 11. januar:

Starlink har lastet opp et bilde av to iPhones som sender FaceTime-meldinger til hverandre via de nye “Direct to Cell”-satellittene.

Annonse


“Direct to Cell”

Som allerede avslørt av Elon Musk, sjef for SpaceX som er moderselskapet til Starlink, har planen en god stund at også mobil-data skal være mulighet med nettet. Det er hva seks av de ferske satellittene er i stand til på T-Mobile nettet i USA.

Direct to Cell fungerer med eksisterende LTE-telefoner, så lenge du kan se himmelen. Ingen endringer i maskinvare, fastvare eller spesielle apper kreves. Det gir sømløs tilgang til tekst, tale og data.

Starlink

Først ut er 4G-Internett for data, for så senere å aktivere SMS-støtte i flere land senere i år. Neste år kommer også stemme- og data med støtte for IoT-enheter samtidig som flere satelitter med mulighetene skytes opp i 2025.

“Starlink Direct to Cell” er navnet på den nye funksjonen med følgende veikart:

Slik fungerer det:

SpaceX forklarer: “Starlink-satellitter med Direct to Cell-funksjonalitet har et avansert eNodeB-modem ombord som fungerer som et mobiltelefontårn i verdensrommet, og muliggjør nettverksintegrasjon som ligner på en standard roamingpartner.”

Annonse