microsoft ai batteri
Microsoft og andre selskap med kraftige sky-maskiner og AI kan dramatisk kutte ned tiden det tar å eliminere materialer som ikke fungerer. Bilde: Microsoft

Annonse


AI kan være batteri-gjennombruddet

Microsoft bruker AI for å prøve å skape et gjennombrudd innen batteri-teknologi.

Kutter tusenvis av timer

Visstnok jobber Apple med det samme, som vi meldte i november i fjor: “De spesial-lagde batteriene skal ha vært under utvikling siden 2018, med patent-søknader og nye medarbeidere tilknyttet prosjektet på gang. Det skal være snakk om “et helt nytt” type batteri med myer bedre ytelse enn hva som er mulig nå.”

Nå melder erke-rivalen at de bruker AI for å prøve å finne nye materialer for batteri-celler, og de bruker anledningen til å skape PR rundt Azure Quantum og naturligvis AI-satsingen du ikke slipper unna i år.

Microsoft rapporterer:

“AI er kjapp, men ikke helt nøyaktig. Det neste settet med filtre brukte “High-Performance Computing,” som gir høy nøyaktighet, men bruker mye datakraft. Det gjør det til et godt verktøy for et mindre sett med kandidatmaterialer. Den første HPC-verifiseringen brukte tetthetsfunksjonsteori for å beregne energien til hvert materiale i forhold til alle de andre tilstandene det kunne være i. Deretter utførte vi simuleringer av molekylær-dynamikk som kombinerte AI og HPC for å analysere bevegelsene til atomer og molekyler inne i hvert materiale.”

Ved bruk av Azure, AI og veldig kjappe maskiner, klarte Microsoft å tynne listen med materialer ned til kun 150, for deretter å sette maskinene til å jobbe i 80 timer til: da var listen kuttet ned til 18 kandidat-materialer. Om disse vil klare å akselerere batteri-teknologi, det er for tidlig å si noe om, da det bare er en av mange faktorer. Uansett demonstrerer det, i den spede begynnelsen, hva AI kan brukes til og potensielt hvor revolusjonerende det er.

Annonse