apple Legal Process Guideline
Apple har oppdatert sitt "Legal Process Guideline"-dokument for å sikre seg juridisk om myndighetene ber, via rettsapparatet, om Apple ID-er tilknyttet push-varsler.

Annonse


Myndighetene kan snoke, men Apple sier det må godkjennes

Kort tid etter at en lekker avslørte ovenfor en amerikansk senator i Oregon at “demokratiske myndigheter med tilknytning til USA,” spionerer på Apple og Android-varsler, har Apple oppdatert sitt “Legal Process Guideline”-dokument.

Oppdaterte dokument for å sikre seg juridisk

Del “AA” er lagt til slik i dokumentet, slik at brukerne er underrettet om at myndighetene kan få tilgang til Apple ID-er tilknyttet varsler “med en stevning eller høyere juridisk prosess” – mao. skal slikt egentlig gjennom en rettslig prosess, noe som ikke har skjedd skal vi tro senator Ron Wyden og den anonyme lekkeren som ikke avslørte hvilke land som er innblandet i rapporten 6. desember.

“Apple uttaler at Wydens avsløringer gir dem muligheten til å dele mer informasjon med offentligheten om hvordan “myndigheter” overvåker slike varsler, melder Reuters. I en uttalelse melder Apple at “i dette tilfellet forbød den føderale regjeringen oss å dele informasjon.” Det er dette Apple mener: at nå som Wyden har avslørt overvåknings-programmet, så kan Apple snakke ut, og med det bekrefter de ektheten av avsløringene,” meldte vi 6. desember.

Apple har, per hva vi vet, ikke snakket noe mer om saken utover å oppdatere dokumentet for å sikre seg juridisk om de blir spurt om myndighetene om tilgang til Apple ID-er tilknyttet utvalgte varsler som sendes via Apples servere.

Det er ikke mer som står i denne paragrafen relater til varsler, utover innledningen som forklarer varsler og tokens:

“Når brukere lar en app de har installert motta push-varsler, så genereres en Apple Push Notification Service (APN)-token og registreres til den utvikleren og enheten. Noen apper kan ha flere APN-tokens for én konto på én enhet å skille mellom meldinger og multimedia.”

Annonse