apple iphone varsel overvåking
iPhone- og Android-brukere overvåkes av flere myndigheter med bånd til USA avslører en lekker. Det ventes mer informasjon fra Apple.

Annonse


“Myndigheter spionerer på iPhone- og Android-brukere”

En amerikansk senator har avslørt at myndigheter bruker push-varsler-systemet på iPhone- og Android til å spionere på brukere.

Lekker avslørte nytt spion-program

Ikke-navngitte dokumenter er kilden til senator Ron Wyden, demokrat fra Oregon, som avslører at flere land, som heller ikke er navngitte (det skal være snakk om demokratiske land med bånd til USA,) misbruker varsel-systemene til Apple og Google for å spore og overvåke brukere. Slike varsler sendes fra Google- og Apple sine servere til brukernes mobiler.

Apple uttaler at Wydens avsløringer gir dem muligheten til å dele mer informasjon med offentligheten om hvordan “myndigheter” overvåker slike varsler, melder Reuters. I en uttalelse melder Apple at “i dette tilfellet forbød den føderale regjeringen oss å dele informasjon.” Det er dette Apple mener: at nå som Wyden har avslørt overvåknings-programmet, så kan Apple snakke ut, og med det bekrefter de ektheten av avsløringene.

Det amerikanske Justisdepartementet har ikke besvart spørsmål fra Reuters og Google har ikke svart på nyhetsbyråets henvender. Vi avventer mer informasjon fra Apple og oppdaterer dere når vi vet mer.

Annonse