gta 6 trailer
GTA 6 lanseres i 2025, kanskje i mars.

Annonse


Knuser alle

Hypen rundt GTA 6 var høy før traileren ble lansert i natt norsk tid, men nå som den er ute tar det helt av.

Ingenting er som GTA

Da Rockstar annonserte at traileren skulle publiseres ble til og med fargevalgene for “ventebildet” brukt av andre kommersielle aktører. Kort fortalt: Grand Theft Auto er fremdeles et gigantisk kulturelt fenomen langt utenfor de tradisjonelle rammene de fleste spill opererer i.

“Grand Theft Auto VI fortsetter vår intensjon om å utvide hva som er mulig i svært engasjerende, historiedrevne opplevelser i åpen verden. Vi er glade for å kunne dele denne nye visjonen med spillere over hele verden,” uttalte Sam Houser, en av grunnleggerne av Rockstar Games, i pressemeldingen som ble publisert samtidig med traileren.

Siden GTA 3, lansert i oktober 2001, er og blir GTA er popkulturelt fenomen uten sidestykke.

GTA 6 vil trolig leve til 2035

GTA VI er satt til fiksjonsstaten Leonida med Vice City som hovedstad, et sted fansen er kjent med tidligere. Spillet lanseres ikke før i 2025, og kun til de nyeste konsollene – PC-lanseringen vil finne sted senere, men er ikke bekreftet. Grunnet Take2 tidligere finans-analyser, er en av spådommene at spillet lanseres i mars 2025.

Annonse


Selv om spillet ble lekket i en veldig uferdig versjon i september 2022, og noen sekunder av en utvikler-versjon ble knipset av en mobil med tilhørend dårlig kvalitet for et par dager siden, har Rockstar hypet spillet helt korrekt, som vanlig. Allerede er nemlig trailer nummer 1 den mest likte i underholdningssegmentet: på kun to timer fikk traileren 4,2 tommel opp og 20 millioner visninger.

I skrivende stund, åtte timer etter publiseringen, har klippet på 1:30 minutter 45,5 millioner visninger og 6,1 millioner positive reaksjoner på YouTube.

Rockstars siste lansering var Red Dead Redemption i oktober 2018 til konsoller. I 2025, syv år senere, er de klare med neste GTA-spill. Om de klarer å holde spillet i live som GTA 5 vil, vil oppfølgeren ha mange aktive spillere frem til 2035 og kanskje lenger.

Annonse