xbox pc kompaktmodus
Det nye kompakt-moduset i Windows sin Xbox-app gjør det langt mer intuitivt å bruke appen på håndholdte spill-konsoller.

Annonse


Spillerne fortjener denne forbedringen

Microsoft varslet det i oktober, nå har de endelig rullet ut en stor Xbox app-forbedring for håndholdte spillkonsoller.

Grensesnittet på håndholdte har vært kaotisk

Håndholdte spillkonsoller har på kort-ish tid blitt en greie. Det tok jo litt tid før produsentene tok etter Valve som satte søkelyset på maskinene for alvor, men nå er de her og de kommer neppe til å forsvinne – dette er en økende trend, og et hyggelig supplement til spill-bransjen. Microsoft skjønner selvsagt dette, og de har som alle andre fått med seg at grensesnittet på alt annet enn Steam Decks ikke har vært, for å si det forsiktig, optimalt.

Det er det kompakt-modus fikser i oppdateringen til Xbox-appen:

“Med kompakt modus kollapser sidelinjen til ikoner, og gir deg mer plass til å bla gjennom innhold. For å bruke denne funksjonen, klikk på profilen din i øverste venstre hjørne av appen og slå på bryteren for “Kompakt modus,” melder Microsoft i pressemeldingen om den nye oppdateringen som vil komme Windows-baserte spill-konsoller som Asus ROG Ally og Lenovo Legion Go! til gode.

Et annet fint iniativ er at Microsoft samarbeider med Asus og andre produsenter slik at moduset er på som standard på slike håndholdte. “Vi vil fortsette å fokusere på oppdateringer for å levere en flott Xbox-appopplevelse for håndholdte Windows-skjermer,” lover selskapet på generelt grunnlag.

Microsoft har også utført forbedringer for Xbox-appen til PC og konsoll:

“Med nye spill og fordeler som kommer til Game Pass hele tiden, gjør vi det enklere å holde tritt med det som er nytt ved å gi deg muligheten til å vise kun uleste varsler i varslingsrullegardinmenyen på Xbox-appen på PC.”
“Vi har hørt at du ønsker en mer strømlinjeformet opplevelse når du diagnostiserer og feilsøker, så vi har lagt til det nye reparasjonsverktøyet for spilltjenester, et dedikert verktøy for å fikse eventuelle problemer med spilltjenester eller manglende innhold når du starter Xbox-appen på PC. For å bruke denne funksjonen, klikk på profilen din øverst til venstre i appen og velg «Støtte».”
“Er Xbox-ønskelisten din oppdatert for julen? Det er et flott tidspunkt å sørge for at du har alle spillene du ønsker deg lagt til på listen din. Med denne oppdateringen, hvis et spill er på ønskelisten din og er en del av Xbox Free Play Days, får du et varsel på konsollen din om at spillet er gratis å spille i en begrenset periode. Har du ikke en ønskeliste ennå? Det er enkelt å komme i gang. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden, og gå deretter til Store og velg Legg til i ønskeliste på detaljsiden til et hvilket som helst spill.”

Annonse