tesla model x
Tesla saksøker Sverige og den svenske post-tjenesten.

Annonse


Tesla saksøker Sverige

Fagforeninger i Sverige har blokkert Tesla fra å få bilskilt på bilene sine. Nå svarer selskapet med søksmål.

Tesla sliter på mange fronter i Sverige

Fagforeningene har instruert sine medlemmer til å streike, noe som har pågått i en måned allerede. Verkstedarbeidernes krav til Tesla er å få signere en tariffavtale. Nå striden økt fra 130 medarbeidere til potensielt tusenvis av medarbeidere etter at åtte fagforeninger er enige i de opprinnelige kravene.

Andre handlinger som for øyeblikket påvirker Tesla inkluderer en blokade blant havnearbeidere, som nekter å laste eller losse Tesla-biler i svenske havner, mens søppelhenting og alt elektrisk arbeid på Tesla Supercharger-stasjoner også hindres.

Bloomberg

“Veldig alvorlig”

På toppen av det hele føler posten-arbeidere i landet sympati med de streikene, og har derfor stoppet leveransene av skiltene fra vegvesenet til de nye Tesla-ene. Musks selskap ønsker at vegvesenet direkte overleverer skiltene til dem. PostNord AB sier at de ikke kan ilegges skyld grunnet problemene som Tesla omtaler som “veldig alvorlig, nesten systemtruende.” Musk omtaler samtidig fagforenings-lovene i Sverige som “galskap.”

IF Metall, Sveriges største produksjonsforbund, er fastlåst i en kamp med Tesla om å få en tariffavtale for selskapets mekanikere i Sverige. Metall satte arbeiderne i streik 27. oktober, og nektet å utføre service på Teslas biler.

Reuters

Det statlige postverket nekter Tesla å hente skiltene og nekter Tesla å bruke andre distribusjonspartnere enn PostNord. Tesla har derfor ikke funnet noen annen vei ut enn å saksøke den svenske post-tjenesten.

Annonse