pixel 8 og pixel 8 pro ultra hdr
Ultra HDR-bildestøtte er på plass i Android 14. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Akkurat i tide for Apple

Google Messages støtter nå Ultra HDR-bilder io Android 14 RCS-meldingsappen. Faktisk snik-implementerte Google støtte før lanseringen av Pixel 8-serien i september.i

Ultra HDR 1.0 er lansert for Android 14-mobiler

Det er jo god timing, for Apple skal som kjent støtte RCS-meldingsformatet fra og med neste år. I tillegg til at selskapet nok vil måtte åpne opp App Store innen mars 2024. Pixel 8 har fått app-støtte allerede, så har du ikke enda må du vente litt til – dessuten er kravet Android 14, en versjon de aller fleste som ikke har Pixel fremdeles venter på.

Ultra HDR nytter jpg-formaterte bilder, men inkluderer HDR-metadata slik at bildet 1) kan vises på skjermer uten HDR, og 2) samtidig drar nytte av HDR-skjermers supre lysstyrke og kontrastnivå. Det er viktig å være klar over at mottager ikke får bildet merket med Ultra HDR-logo eller noe slikt, men man vil med en gang legge merke til det: skjermen blir mye mer lyssterk når man ser på HDR-innhold, og hopper tilbake til normal lysstyrke når man, i dette tilfellet, går ut av Android 14 meldings-appen.

Annonse