chatgpt
Nå kan alle snakke til ChatGPT-appen på engelsk og norsk. Bilde: ITavisen

Annonse


Dette må du prøve

iPhone- og Android-brukere kan endelig snakke til ChatGPT som en hvilken som helst assistent.

Snakker norsk-amerikansk

Appen ikke bakt inn i noen av OS-ene, men man kan ha en sømløs samtale med den naturlige stemmen i appen. Tidligere var funksjonen låst til betalende brukere, men nå er den åpnet, og det er i mange tilfeller lettere å snakke til den på denne måten enn tale-til-tekst som har vært mulig en god stund og som allerede er veldig nøyaktig på engelsk.

Det morsomme er at LLM-en kan snakke norsk, men med amerikansk aksent. Derfor er ikke alle ordene så lette å forstå, men det høres ut som en amerikaner som har bodd i Norge i fem år og prøver å lære seg språket. Vi lurer på om ChatGPT har blitt lært opp til norsk, eller om dette er assistenten gjør og lærer fortløpende. Når man snakker engelsk er talen veldig naturlig, og man kan velge mellom ulike kvinne- og mannsstemmer.

Vi venter fremdeles på at Google skal lansere Assistant with Bard for den tjenesten blir jo en del av Android og vil kunne hentes kjapt opp. Vi håper det blir mulig, også på iPhone, å definere hvilken LLM-assistent man foretrekker som standard.

Annonse