windows 11
Microsoft har utført flere endringer for å blidgjøre EU, men AI-en CoPilot mangler fremdeles.

Annonse


Stor-oppdatert, men det viktigste mangler

Microsoft har lansert en stor EU-oppdatering for Windows 11. Oppdateringen heter KB5032288 og hever versjonsnummeret til 22631.2787.

Artikkelen inneholder annonselenke.

Media Creation Tool oppdatert – CoPilot mangler

Vi kan ta for oss en forbedring som ikke har med OS-et å gjøre direkte, men i forhold til nedlastinger av den nyeste 32H2-oppdateringen med Moment 4: Media Creation Tool. Verktøyet laster ned nå og installerer den nyeste versjonen med CoPilot (om man utfører dette trikset.) Dette var ikke tilfellet da Microsoft rullet ut 23H2.

Det er nemlig slik, og dette inkluderer denne oppdateringen, at Microsoft fremdeles ikke er klare til å servere CoPilot i EU-området.

Annonse


Microsoft sier at “Copilot i Windows fortsetter å rulles ut gradvis til Windows Insiders i utvalgte globale markeder. De første markedene for Copilot i Windows (i forhåndsvisning) inkluderer Nord-Amerika, Storbritannia og deler av Asia og Sør-Amerika. Det er vår intensjon å legge til flere markeder over tid, inkludert EØS.”

Byråkratiske navne-endringer

Når det gjelder EU-spesifikke endringer, så melder Microsoft at de nå klarere signaliserer hva som er OS-funksjonalitet i steder som innstillinger, start og søk:

  • Innstillinger > System > Systemkomponenter viser viktige operativsystemkomponenter.
  • Start-menyens “Alle apper”-liste har endret navn navn til “Alle” og operativsystemkomponenter er merket med “system”.
  • Under Søk vil søkeresultater vise operativsystemkomponenter merket med “system”.

Det er et EU-krav å kunne avinstallere apper – nå har Microsoft gjort det mulig å slette følgende (som enkelt kan installeres igjen fra Windows Store):

  • Kamera
  • Cortana
  • Web Search fra Microsoft Bing, i EEA
  • Microsoft Edge, i EEA
  • Bilder

Andre endringer går på widgets, og standard-apper som brukerne blir spurt om skal være standard:

“I EØS vil Windows alltid bruke kundenes konfigurerte app-standardinnstillinger for lenker og filtyper, inkludert industristandard nettleserkoblingstyper (http, https). Apper velger hvordan du åpner innhold på Windows, og noen Microsoft-apper vil velge å åpne nettinnhold i Microsoft Edge.” Merk at Edge er foretrukket nettleser “for noen Microsoft-apper.”

Også var det synkronisering av innhold til Microsoft-kontoen slik at innhold og innstillinger dukker opp på flere Windows-enheter. Nå vil Windows spørre brukerne om de ønsker dette i EEA-området.

Dette gjør blant annet en bruker i stand til å gjenopprette innstillinger, apper og passord fra en annen PC. Funksjonen vil også synkronisere festede apper og preferanser på tvers av enheter og raskt finne filer og apper.

Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse