macbook pro 14
Spesielt for kjapp strømming av spill med best mulig kvalitet og minst mulig etterslep, er WiFi 6e smart. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Apples WiFi 6e-tips

Apple har oppdatert sitt WiFi-hjelpedokument for at kundene skal få best mulige hastigheter.

Dette er Apple-produktene som støtter WiFi 6e

Nå som nye iPhones, iMac og MacBook Pro er lanserte, gir jo det mening. Aller først – disse støtter WiFi 6e:

  • MacBook Pro (14-tommers, 2023) eller MacBook Pro (16-tommers, 2023)
  • Mac mini (2023)
  • Mac Studio (2023)
  • Mac Pro (2023)
  • iPhone 15 Pro eller iPhone 15 Pro Max
  • 11-tommers iPad Pro (4. generasjon) eller 12,9-tommers iPad Pro (6. generasjon)

Apple anbefaler at du kun har ett SSID-navn, altså navnet på WiFi-nettet ditt slik at 2,4GHz og 5GHz-båndene knyttes sammen. Det er i utgangspunktet ikke en dårlig ide, men merk at eldre enheter (samt vaskemaskiner og andre smarthjem-enheter,) som krever tilknytning til 2,4GHz-nettet kan oppleve problemer.

“For best ytelse med Apple-enheter bør Wi-Fi-ruteren som leverer nettverket bruke ett enkelt nettverksnavn på tvers av alle de trådløse båndene sine: 2,4 GHz-båndet, 5 GHz-båndet og 6 GHz-båndet til Wi-Fi 6E-nettverket,” forklares det.

WiFi 7 er for øvrig også på vei, men det er i hovedsak rutere som støtter standarden nå, og ikke klienter som mobiler, bærbare og nettbrett.

Derfor kan denne feilmeldingen komme

Om du ønsker å ikke bruke WiFi 6e, deaktiverer du fra WiFi-innstillingene. Merk at innstillingen dukker opp om man er koblet til et slikt nett.

For å opprette et Wi-Fi 6E-nettverk trenger du en Wi-Fi-ruter eller tilgangspunkt som støtter Wi-Fi 6E og som også har 2,4 GHz- eller 5 GHz-båndene aktivert, fortrinnsvis ved å bruke et enkelt nettverksnavn (SSID) på tvers av alle bånd.

Apple
Apple: “Hvis ruteren ikke bruker samme navn for alle bånd, identifiserer enheten at nettverket har begrenset kompatibilitet. Den finner deretter navnet på det tilsvarende 5 GHz-nettverket og spør om du ønsker å koble til det for bedre kompatibilitet.”

Annonse