razer edge test
Man skal være en ganske gira gamer for å trenge en ekstra Android-enhet kun for formålet, men på den annen side vil du slippe å tenke på batterilevetiden på mobilen du bruker til alt annet. Bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Bra, men trenger du den? – “Razer Edge”

Razer Edge er en forvokst Android med 110 prosent gaming-fokus.

Introduksjon

Razer har god utbredelse i Norge (vi testet jo nettopp denne flotte musa,) men av en eller annen (flere?) grunner, må interesserte grå-importere produktet som består av to deler: en håndholdt spillkonsoll på 6,8″ med 144Hz-oppdatering og en Kishi V2 Pro Controller som koster drøye tusenlappen og er tilgjengelig for separat kjøp i Norge. En norsk nettbutikk har merkelig nok produktet listet til 5999 kroner med kontrolleren, men den er ikke på lager og det står ikke noe om at den er underveis.

Ønsker man å handle en, kan man bestille fra norske nettbutikker som trolig bestiller fra utlandet – da blir prisen over 7000 kroner. Er den verdt det, da?

La oss titte på spesifikasjonene først:

 • Snapdragon G3x Gen 1 – 3 GHz Kryo CPU – Adreno 660 GPU
 • 6,8″ – 144Hz – AMOLED – 2220 x 1080
 • Razer Kishi V2 Pro med vibrasjon
 • 6GB RAM – 5G-modellen: 8GB RAM
 • MicroSD – 2TB- FAT32
 • Wi-Fi 6E
 • Bluetooth 5.2
 • USB Type C
 • 3,5mm (via kontrolleren)
 • THX Spatial Audio
 • Android 12 med Razer Nexus App, Xbox Game Pass, NVIDIA GeForce Now, Steam Link, Epic Launcher (for Fortnite & Rocket League Sideswipe) samt Parsec

Funksjoner

Som du allerede har fått med deg består produktet av to deler: det som kan omtales som en litt feit og stor mobil med vifter, og en kontroller som strekkes ut på en behagelig måte. Strekk ut kontrolleren og smett den inn i USB C-inngangen på 6,8 tommeren, og du er i gang etter å ha logget på Google-kontoen.

Annonse


Jeg vet ikke om du har testet Razers mobil-kontroller som følger med, men den er av god kvalitet og behagelig å holde å i. Av knapper finner du Y, B, A og X, samt hele tre knapper på hver side for pekefingrene.

D-pad er selvsagt på plass, og ditto en dedikert knapp under høyre analog-stikke for å hente opp oversikten over spill-apper med Razer sitt grensesnitt. Under denne knappen er det nok en knapp som henter opp spill-innstillingene som er eksklusive til Razer-appen. Jeg anbefaler du tar en titt der. Under venstre analog-stikke har produsenten plassert en skjermbilde-knapp for enkel deling av spill-action.

For Android-apper- og -spill som allerede støtter kontrollervibrasjon, inkludert de mest populære strømmetjenestene og emulatorene, vil Razer Kishi V2 Pro automatisk vibrere på samme måte som en konsollkontroller. For utvalgte mobilspill som ikke inkluderer støtte for innebygd vibrasjon, bruker Razer Nexus HyperSense Haptics for å dynamisk lage detaljerte vibrasjoner fra spillenes lyd.

Razer

Razer sier vibrasjon er støttet i over 100 spill, og at disse er best:

 • Fortnite
 • Steam Link (de fleste spill)
 • Xbox Games Pass via Xbox Cloud Gaming (de fleste spill)
 • GRID Autosport
 • Diablo Immortal
 • Dead Cells
 • Leo’s Fortune
 • Alien: Isolation
 • GTA: Vice City
 • GTA: San Andreas

Hva med mobil-støtte? Det vil jo avhenge av størrelsen på enheten – Razer lister opp følgende som garantert fungerer (“noen spesielle unntak uten kompatibilitet er: Oneplus Pro 8”:)

 • Samsung Galaxy S8 / S8+ / S9 / S9+ / S10 / S10+ / S20 Series / S21 Series / S22 Series / S23 Series / Note 8 / Note 9 / Note 10 / Note 10+ / Note 20 / Z Flip 5
 • Google Pixel 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7
 • For Samsung Z Fold 5: Skjermen foldes ned i stedet for opp.
 • “Andre Android-enheter”

I bruk

Du vil høre viften, også når man ikke spiller og kun lader den. Jeg vet ikke helt hvorfor det skjedde et par ganger – jeg gjetter det er grunnet hurtigladingen? Ikke at mobiler har vifte selv om de kan hurtiglade, men Razer ser ut til å ikke å ta sjanser med temperaturen. Greit nok. I det minste vet jeg at de tar temperaturene seriøst.

Utover det er det ikke mange plager, ei heller overraskelser foruten at den kun leveres med Android 12 og at det ikke var noen nye versjoner å laste ned. Det er jo greit nok, men programvare-tastaturet er voldsomt klønete fordi det er så sammenskvist i landskapsmodus som jo er det eneste moduset som er aktuelt på en gaming-“mobil.” Man trenger det ikke ofte, men de gangene man må logge inn er det voldsomt plagsomt. Det eliminerte også for meg ønske om å bruke den til noe annet enn spilling. Ikke helt optimalt.

Det er klønete man kan kun kan logge på med PIN-kode.

Razers Nexus App, som også fungerer med kun Kishi V2 Pro Controller, har et pent grensesnitt som lister opp Play Store Android-spill, samt Steam Link om man ønsker å strømme fra PC-en. Appen lister også opp Xbox-spill som kan strømmes, inkludert veiledning for hvordan man aktiverer vibrasjon for Xbox Cloud-spill. Jeg liker også at appen anbefaler Play Store-spill å laste ned.

Som vanlig er det anbefalt å sitte så nærme ruteren som mulig når man sky-spiller, og det er intet unntak med Razer Edge. I tillegg, om du strømmer med Steam Link, og har et veldig kjapt skjermkort, må du manuelt inn og nedgradere grafikken slik at spillet ikke kjører helt supper over WiFi-nettet. Razer Edge støtter WiFi 6e, så sjekk om ruteren også har det. Om ikke kan det være verdt å oppgradere, men merk at 6GHz-signaler liker enheter som er nærmest mulig.

Konklusjon

Det største problemet til Razer, og heldigvis ikke kundene, er innlysende og kanskje årsaken til at den ikke selges i Norge: hvorfor ikke bare bruke mobilen man allerede har i lomma 24/7? Jeg kan ikke bestemme for deg, men jeg kan oppsummere fordelene og ulempene med med Razer Edge:

den er optimalisert for best temperatur-kontroll med (veldig) aktive vifter slik at FPS opprettholdes time etter time. Har du en iPhone 15? Da fungerer ikke kontrolleren om du ønsker å handle den separat, og har du en moderne Android-mobil men ønsker at den skal ha batteri til alt annet enn spilling så er Razer Edge en god løsning. Dessuten er skjermen veldig kjapp, så kjapp at ikke alle spill støtter det, og den er mer enn lyssterk nok. Gamepadden gir en fullgod opplevelse for alle som er vant til konsoll-kontrollere.

Det er lite å utsette med Razer Edge, for den er fortreffelig å spille Android-spill på og takket være WiFi 6e strømmer den spill kjapt. Om det er verdt å punge ut kan bare du svare på om du har en moderne og stor Android-mobil i lomma.

Bra, men trenger du den? – “Razer Edge”
Vi konkluderer
Razer Edge med Kishi V2 Pro Controller gjør veldig mye bra, men mangler fingersensor og guffer på med viftene litt for ofte. Pluss for god ytelse og en veldig kjapp skjerm.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
God ytelse
Veldig kjapp skjerm
Ytelsen alltid på topp med vifter
Ergonomisk kontroller
Razer-appen samler alt ett sted
-
En ekstra Android-enhet kan være vanskelig å forsvare
Verken finger-sensor eller ansiktsopplåsing
Kun Android 12
Android-tastaturet er sammentrykt
8.4

Annonse


Annonse


Annonse