Annonse


Min nye favoritt – “Razer Viper v3 Hyperspeed”

Razer er kjent for gamere. Nå er de aktuelle med en oppdatert “e-sport”-mus, “Viper v3 Hyperspeed.”

Introduksjon

Jeg er ikke på et e-sport-landslag, så spørsmålet jeg må stille er: kan den fungere for alle? Jeg har tidligere hatt en uheldig erfaring med en av Razers mus som sluttet å fungere da den ble løftet litt opp fra musematta (ja, jeg vet, det er merksnodig,) men det er mange år siden. Mye har skjedd siden den gang.

Uansett følte jeg på en skepsis fra et merke som jeg ikke har hatt noe særlig med å gjøre tidligere. De av dere som har lest mine mus- og tastatur-tester vet det har gått i Roccat og Logitech. Kan Razer hamle opp med dem denne gang?

Spesifikasjoner (pris: 949 kroner)

  • Focus Pro 30K Optical Sensor
  • Maks DPI: 30 000
  • Maks IPS: 750
  • Maks G-akselerasjon: 6
  • Mechanical Mouse Switches Gen-2
  • Opptil 280 timer med “HyperSpeed Wireless” ved 1000 Hz med inkludert AA-batteri
  • Opptil 50 timer med “HyperPolling Wireless” ved 8000 Hz med inkludert AA-batteri
  • 82 g

Design

Jeg gir skryt for fokusert minimalisme i denne testen. Jeg setter pris på at det verken er RGB-lys eller hauger med knapper, og at designet er rent og pent. Front og senter er venstre- og høyeklikk-knappene som har et senket design som er behagelig for finger-tuppene og er mer enn store nok. Razer poengterer de har hevet kroppen på toppen slik at musen ligger litt mer oppunder håndflaten, og jeg setter alltid pris på det, samtidig som vekten holdes godt under 90 g med en total-sett liten størrelse.

Annonse


De to side-knappene er nøyaktig der jeg ønsker dem, og nesten helt skjult over scroll-hjulet er en kort og avlang liten knapp som styrer DPI-en frem og tilbake. Jeg setter pris på at DPI-tallet kjapt dukker opp på skjermen når man skifter hastighet, men minus for at tallene ikke alltid kan skimtes i spill. Da forsvinner mye av poenget.

Funksjoner

“HyperSpeed Wireless Dongle” er det enste som følger med i esken. Hvorfor nevner jeg det? Fordi du må må betale 34,99 euro for “Razer HyperPolling Wireless Dongle.” Jeg synes ikke noe om slikt mer-salg, spesielt ikke når produktet markedsfører for e-sport-gamere. Altså, man handler produktet slik som det er, men det er ikke den beste utgaven? Med 2,4 GHz-dongelen får man 1000 Hz i stedet for 8000:

Opplev den raskeste trådløse ytelsen noensinne med “Razer HyperPolling Wireless Dongle”, med ekte 8000 Hz trådløs pollingfrekvens. Lås opp en ny standard for respons med den ultimate oppgraderingen for våre mest avanserte mus, for å sikre hastigheten du trenger for førsteklasses konkurranse-spill.

Razer

Nå mener ikke jeg at jeg hadde merket forskjell, men èn utgave bør være minstekrav slik at man er garantert den beste ytelsen. I stedet leveres musen altså med en standard 2,4GHz-dongel. Ikke at jeg har hatt problemer med ytelsen, ei heller tilkoblingsproblemer, men det er verdt å nevne det om man ønsker å garantere man kun kan skylde på seg selv om man taper.

Musen glir, som alle mus i prisklassen og segmentet, silkemykt over stoff-musmatter.

Oppsiktsvekkende er at den ikke lader med USB C! Følger det med oppladbare batterier? Nei. I stedet følger det med to AA-batterier, men om man ønsker, kan man bruke litium eller oppladbare NiMh-batterier. I og med at Razer lover opp til 280 timer batterilevetid med 2 x AA er det ingen krise, men noe å være klar over. Andre vil være glade for at man slipper ladingen og at man bare kan stappe inn to nye batterier, mens andre vil savne ladekabel eller dock.

Konklusjon

Jeg har sjelden hatt så lite negativt å si om en mus som egentlig er tiltenkt “proff-gamere,” men som jeg også ble glad i med en gang. Jeg tester en god del spill, og har spill som hobby, men jeg bruker ikke åtte timer dagen i CS:GO.

Jeg må trekke for at musen ikke leveres med best mulige ytelse, men ellers er det lite å trekke for. Om Razer hadde tatt den helt ut og tilbydd USB C-lading i tillegg til AA-støtte, hadde den vært enda bedre.

“Razer Viper v3 Hyperspeed” er komfortabel for å være i den klassen den er, mangler alt av dilldall, men har samtidig de knappene og den komforten man fortjener. Og ja visst: den glir perfekt og knappene er lynkjappe. Ellers fungerer programvaren, Razer Synapse, som snart kommer i versjon 4, tilfredsstillende selv om den ikke er best med for mye reklame.

Min nye favoritt – “Razer Viper v3 Hyperspeed”
Vi konkluderer
Sjelden har vi opplevd en så stål-fokusert e-sport-mus som alle gamere vil ha glede av. Komfort, hastighet og presisjon er på toppnivå, men vær klar over at den beste ytelsen må man betale mer for og at den ikke lades med USB C.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
Kjapp og presis
Komfortabel
God batterilevetid
Velg batteri-type
Bruker oppladbare batterier
Fokusert design og funksjonsliste
-
Den beste ytelsen er ikke inkludert
Bruker oppladbare batterier
9

Annonse