testroccatkonexpair
Roccat Kone XP Air er en veldig god og kjapp mus med trådløs lading til under 2000 kroner. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Nå har de gjort det jeg ønsket – Kone XP Air

25. mars publiserte vi vår test av Kone XP. Problemet med er at den ikke er trådløs.

Introduksjon

Nå er Kone XP Air her, og navnet er selvforklarende i forhold til hva som er på plass: kabelen er borte!

Musen har bortsett fra trådløse egenskaper det samme designet, og de samme knappene, som Kone XP (fra 719 kroner grunnet et nylig priskutt) som gjorde at jeg likte den veldig godt.

Jeg belønnet Kone XP med 8,5 av 10 poeng og konkluderte:

“Som nevnt er den ikke trådløs, noe som vil være en “deal-breaker” for mange, men for alle dere som ikke bryr dere om det, og som trenger en kjapp FPS-mus som også vil være smart i spill der man gis en fordel med makroer, er Kone XP en sikker vinner som vil vekke oppsikt og latter på ditt lokale LAN, alt ettersom hvilken aldersgruppe som møter.”

Annonse


Spesifikasjoner (Pris: 1849 kroner):

  • Kone-design
  • 15 knapper, 4D-hjul og 29 programmerbare muligheter
  • 2,4GHz trådløst og Bluetooth samtidig tilkobling
  • 50g akselerasjon
  • Min og maks DPI: 50/19 000
  • Polling rate, USB: 1000 Hz
  • RGB Rapid Charge Dock
  • Opp til 100 timer batterilevetid
  • 3D RGB AIMO lys med with 5 programerbare soner
  • Roccat Owl-Eye 19K dpi optisk sensor
  • Titan optiske svitsjer
  • PhantomFlex USB-C ladekabel100
  • Varme-behandlede PTFE-puter
  • Nvidia Reflex
  • 99 g

Design

Jada joda, den er bling denne også som kabel-utgaven, men når den er hvit (“Arctic White”) fremstår langt med nedtonet. Du kan også få den i kjedelig svart (“Ash Black”). Det kan se ut som de har dempet effektene med et annet materiale på topp med vilje. Jeg har ikke noe i mot det. Faktisk ønsker jeg meg nå flere hvite dingser – omgivelsene kan nemlig bli svarte:

Middels store og selv store hender vil oppleve god komfort med denne som Kone XP. Ønsker du deg en enda større mus av god kvalitet er Aerox 9 Wireless fra Steelseries et godt valg, men husk å velge Aerox 5 om det er FPS-spill som er viktigst for deg. Niern er for MMO-er og MOBA-er.

Det er fire tommel-knapper å programmere. Det kan høres for mange ut samme sted, men er heldigvis er formet unikt på begge plasseringene, og derfor læres man kjapt opp til å trykke korrekt. Jeg kan ikke erindre å ha tatt feil i et viktig sekund.

I bruk

Som en moderne spillmus til prisen glir denne også meget bra, og like bra som Steelseries sin allerede nevnte mus. Som vanlig bruker jeg en tekstil-basert musmatte fra Roccat.

I testen av Kone XP vurderte jeg rulle-hjulet slik:

Vi skal ikke være sarkastiske mer, for faktum er hjulet behagelig og presis og som man ønsker og forventer. Det er noen mus som er litt slappe i fisken når det kommer til kvaliteten på rulle-hjulet, men i min testing finner jeg at Kone XP gjør dette på en god måte, så får vi bare håpe den ikke blir dårligere etter mye bruk.

ITavisen, 26. mars 2022

Nå må jeg dessverre meddele at Kone XP Air ikke har et like fast og presist hjul som den kablede versjonen. Hva som er årsaken til at de ikke bare kopierte den forrige løsningen vet jeg ikke. Jeg har merket meg at de ikke refererer 4D-hjulet som et “Krystal 4D hjul” som med Kone XP, så det er mulig krystallene hadde noe for seg.

Foruten at den er trådløs er den store nyheten at en trådløs lader følger med. En annen fordel er at du ikke lenger trenger å rote bak PC-en for å finne den lille trådløse dongelen. Hvordan? Fordi den plasseres i lade-dock-en. Se, slik skal det gjøres.

Konklusjon

Prisen er over doblet, det er noe å tenke over. Heldigvis er det slik at den ikke bare er trådløs, men leveres med en trådløs docking-stasjon der man plasserer hele musen for å lade den. Selvsagt kan man også lade med USB C-kabel, men jeg fant det langt mer praktisk å bruke dock-en, så dette har uten tvil noe for seg, og er noe vi kommer til å se mer av.

Ikke forvent 100 timer batterilevetid ved bruk av 2,4GHz-tilkoblingen, spesielt ikke når man spiller. Likevel er batterilevetiden god den, og fordi det er så enkelt å lade er plagen med å finne USB C-kabelen eliminert.

Basilisk V3 Pro fra Razer kan handles med en slik dock, men da er totalprisen for mus og lader på hele 2339 kroner. Da er ikke lenger rett under 1900 kroner for den trådløse laderen inkludert lenger så vanskelig å svelge, selv om prisen er over doblet.

Man vet man kommer til med Kone XP Air: dette er en typisk FPS-mus som har nok knapper til å tilfredsstille de aller fleste, meget god komfort og perfekt til middels store hender. Stadige fastvare-oppdateringer kan du tradisjonelt forvente fra Roccat, men programmets grensesnitt er fremdeles lav-oppløst og det samme som i for mange år.

Kone XP Air er nesten perfekt, men så var det det slappe hjulet. To steg frem, ett halvt tilbake.

TEST: Nå har de gjort det jeg ønsket – Kone XP Air
Vi konkluderer
Roccat Kone XP Air er den beste musen i sin klasse med perfekt passform for middels store hender, nok knapper og en kjapp optisk motor. Det hele toppes av med smart lading.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
God komfort
Gode knapper
Glir mykt
Trådløs
Trådløs dock følger med
-
Slapt hjul
Utdatert programvare
9

Annonse