SteelseriesAerox9Wireless
Steelseries Aerox 9 Wireless er veldig komfortabel, men egner seg kun for MMO og MOBA-spillere, og kan derfor være for dyr for mange. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


TEST: Veldig god, men nå er dere litt grådige – Steelseries Aerox 9 Wireless

Steelseries fortsetter å lage meget produkter, og vet å ta betalt for dem.

Introduksjon

Denne gang tar jeg for meg Aerox 9 Wireless, en ultralett og stilren mus ment for MMO-er og MOBA-spill.

Har danskene nok en gang klart å levere et meget bra produkt, eller har de bommet denne gang? Les for å finne ut.

Fra før av har jeg testet Arctic Nova Pro Wireless, et nærmest perfekt gaming-hodesett.

Annonse


Spesifikasjoner (pris 1599 kroner):

  • SteelSeries TrueMove Air – optisk
  • 100–18,000 in 100 CPI Increments
  • 400 IPS
  • 18 knapper
  • 40G akselerasjon
  • 1000Hz polling rate/ 1 ms
  • Ingen maskinvare-akselerasjon
  • 89 g
  • 2.4GHz / Bluetooth 5.0
  • Opp til 80 timer med 2,4GHz
  • Opp til 180 timer med Bluetooth

Design

Svart er den, som veldig mye annet gaming-utstyr. Det mest overraskende, og uten tvil en kul effekt, er at lyset er plassert i bunnen, og fordi det er meningen den skal være så lett som mulig, er nærmest hele toppen dekket av hull.

På den måten kan man ikke bare se lyset, men også komponentene på innsiden. Dette fikk meg i første rekke til å være redd for å ha drikke i nærheten av denne, men her kommer nok også prisen inn for selskapet har dekket komponentene med “AquaBarrier”-teknologi som er IP54-sertifisert (“som beskytter mot spray av vann og regn i 180 grader vinkel “) – den tåler også smuss. Det er også flere hull på venstre og høyre knappene som peke- og langfinger delvis dekker og som gir fingrene en fin tekstur-følelse ved berøring og nedtrykking.

Personlig er jeg veldig glad i størrelsen, for i motsetning til Roccat Burst Pro Air som er i minste laget for mine hender, er denne stor og perfekt. Musen bygger veldig godt opp mot håndflaten for mange timer i MMO-er. Komforten er derfor fenomenal, men den vil også være for stor for enkelte.

Steelseries Aerox 9 Wireless til venstre, etterfulgt av Kone XP og Burst Pro Air fra Roccat:

Funksjoner

Av alle mus i selskapets Aerox-serie er dette den dyreste til 1599 kroner. Hvorfor er trolig grunnet alle knappene, da det er hele 18 totalt med 12 på venstre side, en DPI-svitsjer på topp, nedtrykk på rullehjulet som alle mus har.

Jeg må også skryte for meget kjapp DPI-skifte. Du har kanskje merket på andre mus at det tar litt tid før DPI-en endres – dette problemet har Steelseries eliminert. Om det er grunnet program- maskinvare, eller en kombinasjon, vet jeg ikke.

Undersiden har to puter på hver langside, og jeg må si jeg er meget imponert over hvor behagelig den ruller på Roccat-musmatten jeg bruker. Ruller de dårligere etter bruk? Det er meget mulig, som alle andre puter, men den er en glede i bruk ny.

Jo, også har den lys også på undersiden.

Som nevnt er dette den dyreste musen, og den er ikke for FPS-fansen. For dere er Aerox 5 trådet (899 kroner) eller trådløs (1499 kroner) mye bedre, da den har to tommel-knapper der man som ofte finner dem. Disse er fine for å kaste granater, eller lade om våpenet om så ønskelig.

Fordi de tolv knappene på venstre side er små, og flerfoldige, er det ikke akkurat optimalt å bruke tid på å finne granat-knappen når det ofte er snakk om sekunder for seier eller tap. Her får man jo heller ikke enkel frem- og tilbake i nettleseren, selv om det selvsagt er mulig å programmere en av dem til å gjøre nettopp dette. Til tross for dette, og utfordringer med navigering frem og tilbake i nettleseren grunnet de små knappene, kom jeg likevel tilbake til Aerox 9 Wireless. Det sier jo litt. Er Aerox 5 langt mer optimal for mitt bruk? Uten tvil – det er ikke umulig jeg kommer tilbake med test av den også. Jeg håper denne ikke har samme USB C-problem.

Jeg synes vel ærlig talt at de kunne priset denne og de andre musene litt lavere, og i stedet designet en mus med de tolv “MMO-knappene”, og samtidig implementert to tommel-knapper. Det er det plass til.

Konklusjon

En veldig kjapp mus som seg hør og bør til prisen, kombinert med mer enn nok knapper for MMO- og MOBA-fans. Byggkvaliteten er det ingenting å utsette på, og designet første gang man legger øynene på den iøynefallende med et kult, men elegant lys-show som avslører komponentene på innsiden.

Musen er meget komfortabel for store hender, og den glir perfekt på myke tekstil-musmatter.

Den største plagen er ikke tilknyttet bruk om man handler den til hva den er laget for, men at ikke alle USB C-ladekabler har plass nok til å plugges inn i front. Dette er litt av en design-flause. Roccat gikk ikke i samme felle med Burst Pro Air jeg testet i juli.

TEST: Veldig god, men nå er dere litt grådige – Steelseries Aerox 9 Wireless
Vi konkluderer
Steelseries Aerox 9 Wireless er en meget kjapp og komfortabel mus for store hender, men den egner seg kun for MMO og MOBA-spillere og har en høy pris.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
Meget komfortabel
Lett
Kjapp
Kult design
-
Ladeinngangen er for trang
Kun for MMO- og MOBA-spillere
Dyr
8.3

Annonse