rocchatkonexptest
Roccat Kone XP glir utrolig smidig på selskapets egen musmatte og har over snittet med programmerbare knapper, presis klikking og en kjapp 19K DPI sensor.

Annonse


TEST: Roccats blinga gaming-mus byr på mer enn bare jåleri

Roccat Kone XP er selskapets nyeste gaming-mus, og den tar RGB-lys til et nytt nivå. Har du allerede falt av? Ikke gjør det.

Introduksjon

Jeg var litt usikker på om jeg ønsket å teste denne, det er vel bare nok en gaming-mus, men da jeg fikk jeg se pressebildene klarte jeg ikke å holde meg unna.

Årsaken er den gjennomsiktige kroppen og et hav av LED-lys. Min vurdering var at vi uansett vinner om musa er dårlig, da jeg i stedet kunne ha brukt tid på å mobbe lys-showet.

Det skulle vise seg at Roccat (som er en Turtle Beach-merkevare) fremdeles vet å lage gode mus som ikke bare er bling uten substans.

Annonse


Pris: 999 kroner. Lansering: 29. mars.

Første Kone-mus fra produsenten var helt tilbake i mars 2017. Kone XP beholder passformen til denne, men tar serien til et nytt nivå med “med 15 knapper og 29 funksjoner som kan tilordnes”, som det heter i pressemeldingen.

Vi testet også Roccat Kova Aimo sommeren 2019:

Videre skryter Roccat at:

“Kone XPs imponerende 22 LED-lys og gjennomsiktige skall, og gjennom det revolusjonerende 4D Krystal Wheel som sprer RGB-lyset gjennom et halvgjennomsiktig design som skaper en 3D-lyseffekt. 4D Krystal Wheel kan også trykkes til venstre og høyre, istedenfor bare standardfunksjonen med vertikalt klikk og rulling, som gir ROCCATs kjente taktile følelse.”

“4D Krystal Wheel”?! Snakk om vill markedsføring. Jeg skjønner ikke hvorfor det brukes K i stedet for C, og jeg vet slettes ikke hva krystaller har med saken å gjøre.

Lysene er ganske kule de altså, lyser ganske så kraftig og serverer mange kombinasjoner av seg selv, eventuelt så kan du bestemme selv.

Funksjoner

Vi kan gå rett inn på forrige punkt og takle krystallene i denne musa, eller sagt på en annen måte: rulle-hjulet som kan blas opp og ned, ja det er utrolig (!), men også til sidene. Med andre ord er det vel der den fjerde dimensjonen kommer inn.

Vi skal ikke være sarkastiske mer, for faktum er hjulet behagelig og presis og som man ønsker og forventer. Det er noen mus som er litt slappe i fisken når det kommer til kvaliteten på rulle-hjulet, men i min testing finner jeg at Kone XP gjør dette på en god måte, så får vi bare håpe den ikke blir dårligere etter mye bruk.

Man finner i alt 15 knapper på denne og med Roccats Easy Shift er det mulig å skape opp til 29 knappe-funksjoner. Vi liker også at det er en dedikert knapp for å endre hastighet – det kommer alltid gått med.

Roccat bruker i denne Owl-Eye som er en 19K-sensor basert på PAW3370 fra PixArt (kun Focus+ fra PixArt er kjappere med 20k DPI). Nå har vi ikke testet denne eller andre mus mot hverandre i et laboratorium, men jeg fant at presisjonen og hastigheten er på toppnivå og som forventet i denne klassen.

Programvare

Har man andre Roccat-produkter kan lys-showet synkroniseres på tvers av enhetene:

“Kone XPs gjennomsiktige skall demonstrerer ROCCATs AIMO-lysmotor og økosystem, som kan synkroniseres med andre AIMO-aktiverte ROCCAT-produkter, som Magma-membrantasturet eller de prisbelønte Vulcans. AIMO-produserer lys med 16,8 millioner farger, uten behov for konfigurasjon.”

Det er den samme gamle programvaren vi alltid har vært vant til som fremdeles fungerer som hjem for Roccats mus, og det er helt greit for meg.

Innstillingene er lette å orientere seg rundt, og det er enkelt å holde både programvaren og fastvaren til produktene oppdaterte. Roccat er tradisjonelt flinke til å oppdatere produktene sine hyppig.

Konklusjon

Roccat vet å lage mus som både er kjappe og presise, og som er fullstappet av funksjoner – dessuten “skater” den utrolig behagelig på Roccats Sense Pro-musematte. At det følger med nytt underlag når de som følger med er for møkkete og ikke glir like kjapt lenger, er noe vi setter pris på og er noe alle produsenter bør gjøre.

Det er ikke alle som vil like, eller kan bruke denne, fordi den er kablet, men i det minste er kabelen lang med sine tre meter. Den er dessuten dekket av et glatt materiale som ikke henger seg opp i gjenstander man eventuelt har på bordet – jeg opplevde aldri under testingen at kabelen var tilstede.

Jeg vil omtale størrelsen som komfortabel for meg med store hender, men ideel for snittet.

Som nevnt er den ikke trådløs, noe som vil være en “deal-breaker” for mange, men for alle dere som ikke bryr dere om det, og som trenger en kjapp FPS-mus som også vil være smart i spill der man gis en fordel med makroer, er Kone XP en sikker vinner som vil vekke oppsikt og latter på ditt lokale LAN, alt ettersom hvilken aldersgruppe som møter.

TEST: Roccats blinga gaming-mus byr på mer enn bare jåleri
Vi konkluderer
Roccat Kone XP glir utrolig godt, er veldig kjapp og presis og presenterer et RGB-lysshow vi ikke har sett på en gaming-mus før. Kabelen er lang, men merk at denne kun fungerer med kabel.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
Kjapp og presis
Glir veldig behagelig, spesielt på Roccats egen musmatte
Mange knapper med programmeringsmuligheter
22 LED-lys skaper lys-show for deg, eller du kan definere som du ønsker
Enkel programvare
Lett og lang kabel
-
Føles litt for billig-plastikk ut
Ikke trådløs
For tester kunne den vært enda større
8.5

Annonse