g502xtest
Et elegant og komfortabelt design med gummi-sider kombinert med meget kjappe og stødige knapper, gjør G502 X-serien til en vinner. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

TEST: Kongene av klikk – Logitech G502 X

Annonse


Jeg har testet endel mus i det siste, og ingen av dem slår Logitech på noe av det aller viktigste.

Introduksjon

Foruten flere Roccat-mus har jeg også vært innom to fra danske SteelSeries, for så å ende opp på en gammel kjenning: Logitech og deres G-serie med spill-mus.

Det er klassikeren G502 som dette er oppfølgerne til – det er i alt tre modeller, men det er enkelt å skjønne hva som skiller dem:

 • G502 X er kablet og mangler RGB – 799 kroner
 • G502 X Lightspeed er trådløs og mangler RGB – 1490 kroner
 • G502 X Lightspeed Plus er trådløs og har RGB – 1690 kroner

Ja, du ser riktig: selskapet introduserte to modeller der den eneste forskjellen er RGB eller ei. Merkverdig – det holder vel med en med RGB? Samtlige modeller kan fås i svart eller hvit.

Annonse


Spesifikasjoner

 • Sensor: HERO 25K
 • Oppløsning. 100 – 25 600 dpi
 • Maks akselerasjon: >40G2
 • Maks hastighet: >400 IPS
 • Zero smoothing/acceleration/filtering
 • Lightspeed trådløs teknologi
 • Fem på-enheten profiler
 • PTFE-føtter
 • 13 programmerbare knapper
 • USB-C-lading
 • Rundt 40 timer batterilevetid (G502 X Lightspeed Plus)
 • Vekt trådet modell: 89 g – Lightspeed: 100 g

Design

Et velkjent men oppgradert og moderne designspråk er hva jeg mener den nye G502 X-serien representerer. Den tar seg elegant ut. Den ser kjappere ut enn Roccat- og SteelSeries-musene sine mer opphøyde topp. Designet er fremoverlent med et lite rykk ned til høyre for god komfort rundt fingrene.

Der jeg anser Roccat Kone XP-serien for å være for medium+-hender, jeg vil jeg påstå at, avhengig av grep man foretrekker, så er disse for medium-store hender. Jeg finner dem ikke vonde å holde i, men jeg hadde sagt ja til mer støtte oppunder håndflaten.

G502 X-serien slingrer seg rundt fingrene dine.

Man har et hav av knapper for en slik mus å være, og i stedet for å plassere mange av knappene innen rekkevidde for tommelen som Roccat, har Logitech plassert de to ekstra på venstre topp slik at pekefingeren er den korrekte å bruke. Her må det nok litt tilvenning til om du vanligvis bruker alle fire hyppig.

På topp finner man en knapp for å aktivere trinnløs rulling av hjulet, og selvsagt kan hjulet også vippes til begge sider.

Noe litt interessant er at Logitech har implementert DPI-svitsj-knappen helt nede ved tuppen av tommelen. Den kan også ganske enkelt nappes ut for å endre posisjon, eller man kan erstatte den med noe som bare støtter fingeren.

Det med prisen må jeg nevne, for RGB-lyset skimtes i smale striper der man jo holder i musen, noe som innebærer at man knapt legger merke effektene. Spar pengene og gå for Lightspeed.

I bruk

Det er en rett og slett herlig presisjon og “action” på begge de topp-knappene. Det tok ikke så mange timer med spilling til før jeg konkluderte at “kvaliteten” på klikkene er bedre enn Roccats. Jeg vil si også Steelseries ikke kan måle seg, men merk at de er noe hardere enn hva som er vanlig.

Programvaren

Dette spiller i mindre grad inn når man sammenligner med ekstra-knappene, men de viktigste knappene er best på Logitech sine tre nye. Jeg merker ingen forskjell på kvaliteten på noen av dem: de presterer likt på alle måter, men det er mulig å merke at den kablede utgaven er litt lettere (10 g). Dett er uansett ikke de letteste musene på markedet, og prøver heller ikke være det.

Også rullehjulet føles bedre enn Roccats, spesielt den siste jeg testet som er for dvask: denne er mye fastere. Det er klart skille mellom hvert av trinnene. Jeg liker også at det finnes et trinnløst valg – det høres ut som en gimmick, men har noe for seg når man surfer.

Logitech bruker en hybrid-teknologi, Lightforce, for å registrere trykk: både en optisk og en mekanisk operasjon er i samspill.

På Roccat-musmatten gled samtlige av modellene dårlig de første minuttene. Merkelig var det, jeg ble bekymret med en gang: var det musematten eller musene. Heldigvis ingen av delene. Etter en knapp halvtime gled de alle som de burde, og med glatt presisjon.

Det smått utrolige, for dette er ikke vanlig blant konkurrentene, er at de alle mangler Bluetooth-støtte – glemmer du adapteren kan du ikke bruke de to trådløse variantene. Klart er Lightspeed mye kjappere, men er uhellet ute må man kunne forventes å bli reddet.

Det er støtte for Logitechs Powerplay-musematte (i overkant av tusenlappen) som lader under bruk.

Konklusjon

Jeg hadde klart spart pengene og gått for Lightspeed-modellen uten RGB – man ser jo knapt lysene når musen brukes uansett. Dette er svakt, og jeg synes at det hadde holdt med en trådløs modell med RGB-lys.

Dette blir uansett pirk for en mus som holder meget god kvalitet der det er viktigst: på høyre- og venstreknappene som er av meget god kvalitet. Musen er rett og slett morsom i bruk, og man blir avhengig av klikkene, rett og slett. Bluetooth burde virkelig ha vært på plass, de er jo ikke billige, også kunne designet godt bygget mer oppunder håndflaten, men for de med mindre hender er det lite som slår G502 X og Lightspeed.

Det tok litt tid, men da jeg ble vant til designet, fant jeg at spill-gleden økte noen hakk med G502 X kontra konkurrentenes.

TEST: Kongene av klikk – Logitech G502 X
Vi konkluderer
Logitech G502 X-musene, trådet som trådløse, er meget gode mus som egner seg perfekt for FPS-spill. Komforten er høy, spesielt medium store hender. Knappe-kvaliteten er det ingen som slår.
Leservurdering0 Vurderinger
0
+
Meget god klikke-kvalitet
Kjapp og presis
God komfort
Mange knapper
-
Størrelsen ikke optimal for medium+-hender
Mangler Bluetooth
Dropp RGB-modellen
9.1

Annonse