pixel watch 2
Pixel Watch 2 er komfortabel og har mange funksjoner til prisen, men mange vil ønske seg en større modell. Alle bilder: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Kan bli noe stort – “Pixel Watch 2”

Google fortsetter å iterere Pixel-serien, og da mener jeg ikke bare mobilene.

Introduksjon

Vi er glade for at selskapet har stø kurs, selv om det ikke er like morsomt når det er “S”-år. Jeg testet aldri første Pixel Watch lansert samme tid i fjor, men Google sendte meg oppfølgeren sammen med Pixel 8 Pro og Pixel 8 – da hadde det vært for dumt å ikke teste, de kan jo vokse seg til noe stort.

Spesifikasjoner (pris: 4590 kroner)

 • Aluminiumdeksel i “Polished Silver”
 • Urkasse: 100 prosent resirkulert aluminium
 • 41 mm Høyde: 12,3 mm 31 g (uten rem)
 • 4G LTE og UMTS21
 • Bluetooth 5.0
 • Wifi 802.11 b/g/n ved 2,4 GHz
 • NFC, GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, Quasi-Zenith Satellite
 • Spesialtilpasset 3D Corning Gorilla Glass 5
 • 320 ppi AMOLED-skjerm med DCI-P3-farge
 • Lysstyrkeforsterker opptil 1000 nit
 • Alltid-på-skjerm
 • 306 mAh (vanlig)
 • Innebygd oppladbart litium-ion-batteri
 • 24 timer4 med alltid-på-skjerm aktivert
 • USB-C-hurtigladekabel
 • Ladehastighet: Ca. 45 minutter til 80 prosent – ca. 80 minutter til 100 prosent
 • Qualcomm 5100
 • Cortex M33 medprosessor
 • 32 GB eMMC-flash
 • 2 GB SDRAM

Sensorer:

 • Kompass Høydemåler Røde og infrarøde sensorer for SpO2-overvåking (oksygenmetning)
 • Elektriske flerbrukssensorer som er kompatible med EKG-appen
 • Optisk pulssensor med flere baner
 • Akselerometer med 3 akser Gyroskop Sensor for omgivende lys
 • Elektrisk sensor for å måle hudkonduktans (cEDA) for sporing av kroppsreaksjoner
 • Hudtemperatursensor
 • Barometer
 • Magnetometer
 • Kompass
 • Høydemåler
 • Røde og infrarøde sensorer for SpO2-overvåking (oksygenmetning)
 • Elektriske flerbrukssensorer som er kompatible med EKG-appen
 • Optisk pulssensor med flere baner
 • Akselerometer med 3 akser
 • Gyroskop
 • Sensor for omgivende lys
 • Elektrisk sensor for å måle hudkonduktans (cEDA) for sporing av kroppsreaksjoner
 • Hudtemperatursensor
 • Barometer
 • Magnetometer

Design

41 mm-designet har en urskive som smyger seg mot undersiden nesten uten at man føler det er to deler som er trykket sammen. Foruten at man kan skimte forskjellen mellom materialene, aluminium og glass, må man bruke neglen for å føle det.

Det er kun en knapp (den henter opp siste aktiviteter og apper), og den er nesten umulig å skimte over den digitale kronen, og krever akkurat litt for mye trykk for å aktivere. Den digitale kronen er plassert midt på enden av klokken i motsetning til Apple Watch som er litt lenger opp. Jeg har ingen formening den ene eller andre veien; det funker for meg.

Annonse


Lenken som følger med i esken oser ikke akkurat luksus, og det gjør ikke klokka heller, men den er i det minste elegant. Lenken gjør jobben på en praktisk måte: jeg måtte tenke på at klokka var på for å huske jeg hadde den på. Pixel Watch 2 forsvinner rett og slett, så god er passformen.

Jeg kan like godt inkludere urskive-valgene under design-delen av anmeldelsen. Gir ikke det mening? Jeg vet ikke hvor stor mening min personlige smak har å si for deg, kanskje ingenting, kanskje vi matcher, men jeg finner at standard-urskiven er best. Ikke fordi man ikke kan endre “widgets” som man ønsker med de andre ur-skivene, men fordi de ikke er så pene.

Spesielt misliker jeg utseende til de analoge der timeviseren er tynn, noe som ikke hjelpes frem med en liten urskive. Jeg er nå like lei av å skrive “urskive” som du er å lese det.

La oss heller snakke om panelet til klokka som jo er lite. At Google har valgt å gå for en sirkel-skive er jeg positiv og negativ til. Det ser jo pent ut med sirkel-design og man sparer fysisk plass, men problemet dukker opp i brukergrensesnittet av naturlige grunner: tekst kuttes, noe som er spesielt fremhevet med så lite plass å rutte med. Kanskje det gir mer mening med en mellomting?

Funksjoner

Brukergrensesnittet må forklares, for det er tre ting du må forholde deg til: sveip opp, og ikke ned, for varsler, sveip mot høyre eller venstre for widgets (du kan endre rekkefølgen,) og til slutt innstillingene som man faktisk henter opp fra topp – jeg hadde helst ønsket at ikonene ikke var så grå da de er litt vanskelig å skille fra hverandre. Jeg foretrekker derfor Watch-appen. Det tok meg tid å bli vant til at varsler ikke hentes fra toppen, og jeg klarer ikke forsvare at Google gjør det motsatte av hva som føles logisk.

Jeg liker widget-tankegangen, og det er lett å endre hva man ønsker å få kjapp-tilgang til. Der jeg med watchOS 10 nærmest aldri bruker dette, gir Pixel Watch 2 deg både været og start-muligheter for trening fra disse. Det er god utnyttelse av plassen man har til rådighet. Som Apples moderne klokker byr Pixel Watch 2 på alltid-på-urskive, men det er ikke alltid den lyser opp som den skal. Dette minner veldig om en programvarefeil, så jeg regner med Google kommer til å rette det.

Fungerer med de fleste telefoner som kjører Android 9.0 eller nyere – Krever en Google-konto og Google Pixel Watch-appen.

Google

Fitbit. Vi må snakke om Fitbit. Hvorfor Google ikke bare har kastet det som er av helse- og treningsfunksjoner inn i sine egne apper vet jeg ikke. Kanskje de har noe kontraktsfestet med selskapet de kjøpte opp? Uansett er problemet større enn som så: du må betale.

“Med Fitbit-funksjonen som registrerer kroppsreaksjoner, får du hjelp til å identifisere potensielle tegn til stress, slik at du kan håndtere det der og da.13,14,15.” Punkt 13 referere nemlig til “for å bruke enkelte funksjoner må du ha Fitbit-mobilappen og et betalt abonnement. Jeg synes rett og slett ikke noe om å måtte betale for hva jeg vil omtale som kjernefunksjoner.

For å bruke enkelte funksjoner må du ha Fitbit-mobilappen og et betalt abonnement. Nøyaktigheten av pulsmålingen kan påvirkes av fysiologi, enhetens plassering samt aktivitet og bevegelser du gjør. Måling av hudtemperatur er ikke tilgjengelig i alle land.

Google

Automatisk deteksjon når man trener skal være på plass, men under min testperiode fant jeg at dette kun sporadisk fungerte, og ofte tok det for lang tid før gå-turen min ble registrert.

Konklusjon

Man trenger ikke være rakettforsker for å skjønne hva jeg mener med tittelen: jeg ønsker meg en større Pixel Watch. Det har ikke lekket noe som tyder på at det skjer snart, men det gir mening å starte smått, for å vokse. På den måten kan de optimalisere grensesnittet og enkelt skalere det opp. Det er mitt største ankepunkt: den ser for liten uten på min lanke, men for andre vil den være nærmest perfekt. Bare ikke prøv å les e-post og slike ting, det blir kjapt frustrerende.

Ytelsen er godkjent, men ikke den beste, og kunne med fordel vært noe kjappere. Som med eldre Android-mobiler er apper som nettopp har vært i bruk langt kjappere å hente opp enn apper som må startes på nytt.

Det er samtidig ingenting feil med Pixel Watch 2. Alltid-på-urskive er fint, batterilevetiden er god, den lader kjapt og er så lett og komfortabel at man ikke merker man har den på. Av den grunn alene skjønner vi at Google posisjonerer den som et treningsprodukt. Samtidig håper og tror jeg at de dropper hele Fitbit-merkevaren, gir bort stress-funksjonen gratis og designer en større modell.

Kan bli noe stort – “Pixel Watch 2”
Vi konkluderer
Pixel Watch 2 er liten, men god og veldig komfortabel på. Designet er elegant og nesten anonymt, samtidig som den byr på nok av funksjoner, men pass på størrelsen som vil være i minste laget for mange, spesielt når man leser varsler.
Leservurdering50 Vurderinger
1.3
+
Komfortabel
Grensesnitt med mye informasjon
Lader kjapt
Bra batterilevetid
Alltid-på-skjerm
-
For mange vil urskiven være for liten
Må betale for alt fra Fitbit
Fitbit-merkevaren virker malplassert
Kunne vært kjappere
8.4

Annonse


Annonse


Annonse