m3 max
Apple M3 Max for MacBook yter like bra som M2 Ultra til stasjonære lansert i sommer.

Annonse


De bør føle seg snytt

Det er spennende tider for Innebygde CPU og GPU-løsninger fra Apple og Qualcomm. Så kjapt går utviklingen at brikker for stasjonære lansert i sommer ikke lenger er kjappere.

Qualcomm slår M3

De som følger med vet at Qualcomm har annonsert Snapdragon X Elite og at de nettopp ga pressen tilgang til referanse-maskiner med mulighet for å teste. Tallene er gode, og det stemmer at Qualcomms brikke i visse tilfeller slår Apple M2 og M3, og det med stor margin:

  • M3: 3000 – 11 700
  • M2: 2500 – 9700
  • M1: 2300 – 8300
  • Snapdragon X Elite: 2780 – 14 029 poeng

Vi håpte på M3 Max-tall i går kveld, og nå har de allerede dukket opp, også denne gang på Geekbench. Ifølge modellnavnet er det trolig snakk om MacBook Pro 16, og det er imponerende: M3 Max er omtrent like kjapp som M2 Ultra som ble lansert i sommer til Mac Pro og Mac Studio (altså stasjonære) – den gang forklarte Apple følgende om Ultra-brikken:

“M2 Ultra er den største og beste chipen Apple noensinne har laget, og den gjør nye Mac Studio og Mac Pro til de kraftigste stasjonære Macene til nå. M2 Ultra er laget med andregenerasjons 5-nanometerteknologi og bruker Apples banebrytende UltraFusion-teknologi til å koble sammen to M2 Max-chiper, slik at ytelsen dobles.”

Annonse


6000 poeng kjappere enn Snapdragon X Elite

Enkjerne-poengsummen ligger på rundt 3000 poeng, mens fler-kjernene tar av med nesten 21 000 i samtlige test-runder. Det er mer eller mindre det samme som M2 Ultra som har et snitt på 21 182 i Mac pro og 21 316 i Mac Studio. Apple har tidligere skrytt av at M3 Max er rundt 50 prosent kjappere enn M2 Max. De foreløpige Geekbench-tallene avslører en ytelses-gevinst på rundt 45 prosent.

En ting er sikkert: det er endelig et kappløp mellom Mac- og Windows. Nå er ikke den nye generasjonen lansert for Windows, men det skal skje neste år. At vi ser konturene av skikkelig konkurranse allerede før de første produktene er på markedet betyr at det blir litt av en fight i 2024. Det er på tide.

Annonse