tesla
Tesla trekker spesielt frem Supercharger-nettverket som grunn til at de har klart å selge 1 million biler i Europa.

Annonse


Tesla har nådd målet

“Mellom 2018, da vi bare leverte Model S og Model X, til 2023 og hele S3XY-utvalget, falt den gjennomsnittlige salgsprisen i Europa med over 50 prosent,” skryter Tesla i en fersk pressemelding i forbindelse med salg nummer 1 million Tesla-er i Europa.

Over 99 prosent oppetid

I tillegg trekker Tesla frem at Supercharger-nettverket har vært kritisk for å nå 1 milepælen. Samtidig understreker selskapet at de drifter over 1000 ladestasjoner og 13 000 ladere i Europa, og at oppetiden er på 99,95 prosent.

Apropos Tesla-ladere, så åpnet selskapet de første v4-laderne på Gardermoen på tampen av september:

“V4 Supercharger har en 3 meter lang CCS-ladekabel som enkelt kan koble til hvilken som helst ladeport, og er designet for at alle elbiler skal få fordelene av 99,5 prosent funksjonstid og 250 kW ladehastighet på Teslas Supercharger-nettverk. En Tesla kan lade opptil 275 kilometer rekkevidde på 15 minutter.” Selskapet avslører at teknologien i v4-laderne er sikret for fremtiden slik at man kan levere enda mer enn 250 kW,” meldte vi 28. september.

EU vil øke antallet ladere ytterligere

Samtidig presiserer de hvor viktig det er at det er mange nok ladere slik at førerne ikke sliter med rekkevidde-angst:

Annonse


“I 12 av våre hovedmarkeder i Europa er over 85 prosent av motorveier og riksveier ikke mer enn 60 minutter fra en Supercharger. Og veksten avtar ikke i 2023. I løpet av årets første tre kvartaler åpnet vi i gjennomsnitt 8 individuelle Superchargers hver dag i Europa.”

Fra før av er det kjent at dette også er viktig for EU som nå vil garantere at man kan kjøre i hele EU-området uten å være engstelig for at man må ringe etter veihjelp – som vi meldte i sommer:

“Dette berører “Trans-European Transport Network” med krav om at fra 2025, så må det tilbys 150kW-ladere hver sjette kjørte mil. Som du ser av kartet er ikke Norge inkludert i prosjektet, men det er kanskje ikke så viktig all den tid det er mange lade-punkter her allerede?”

Annonse