macbook air 15
Apples M-serie er ikke lenger ny og selskapet har ikke fordelen med hjemmekontor i like stor grad som under covid.

Annonse


Salget ned 30 prosent og ingenting kan berge dem

Ming-Chi Kuo hevder at Mac-salget er vesentlig ned.

Apple ser mot 2024

30 prosent lavere skal salget være i 2023 sammenlignet med 2022, og selskapet har ingen planer om å lansere nye Mac-er i år. Det ser også mørkt ut for nye iPads. I stedet lanserte Apple en 1099 kroner Apple Pencil med USB C og magnetfeste, men uten trykkfølsomhet, i går.

Mac-salget skal ha falt så mye at Apple i januar helt stoppet produksjonen av M2-brikker til MacBook Pro, Air og Mac mini.

ITavisen, 3. april 2023

Også tidligere i år, nærmere bestemt to ganger i april, kom det rapporter om at Apple-salget gikk dårlig – 10 april. skrev vi:

“De ikke-offisielle tallene avslører at Apple solgte 6,9 millioner Mac-er i i første kvartal 2022 og med det en markedsandel på 8,6 prosent – i første kvartal 2023 er ikke tallene så gode. Vi snakker her, per IDC, en dropp på 40 prosent og dermed sitter selskapet med en markedsandel i PC-segmentet på 7,2 prosent.

Av samtlige på listen er det denne gang Apple som går aller mest tilbake med hele 40,5 prosent ved sammenligning mot samme periode i fjor, etterfulgt av Dell, Lenovo og Asus samt HP og “andre.”

Annonse


MacBook Air 15-salget mye ned

Det er spesielt denne rimeligere og store maskinen som har fått det tøft i markedet med en nedgang på 20 prosent eller mer. At det ikke er ventet nye Mac-er i år får dessuten Kuo til å nedjustere prognosene for jule-sesongen.

Apples plan skal være å selge ut det de har på lager av maskiner for å gire opp til M3-maskiner i 2024, men om en ny brikke vil være nok til å øke salget for å ta igjen det svake salget nå, det vet vi jo ikke enda. Apple har heller ikke fordelene av at Apple Silicon er noe nytt, ei heller covid-hjemmekontor.

Det er ryktet iPad Pro med nytt design i 2024 og ditto for Watch-serien.

MacRumors har dog et poeng at når Apple skal sammenligne med allerede svake kvartaler, så kan de komme ok ut av det likevel: “Gitt Mac- og iPad-salget som allerede falt betydelig i 2023, vil Apple i det minste ha mer gunstige år-til-år-salgssammenligninger i 2024.”

Annonse