Annonse


OPPDATERT: Fredag kan bli tidenes spill-fest

Ryktene går på at Microsoft vil kunngjøre at de kan handle Activision/Blizzard, med sine 17 000 ansatte, allerede førstkommende fredag 13. oktober.

Oppdatert, 17:14:

Det kommer nå en motstridende og enda hyggeligere melding. Windows Central melder at allerede i år, og med en gang avtalen med CMA er i boks på fredag, så kommer det til å dumpes en haug Activision/Blizzard-spill til Xbox Game Pass.

Nå er spørsmålet om hvilke spill som kommer. Call of Duty vil være en selvfølge, kanskje også på PC Game Pass? Hva med World of Warcraft og Starfield? Svaret får vi trolig allerede på fredag.

Annonse


Activision og Microsoft vet at svaret blir ja

Allerede har selskapene begynt å snakke om fremtiden, noe som får oss til å tro at Microsoft allerede vet de får ja fra CMA 13. oktober. Det vil neppe overraske de som har fulgt med, fordi britiske  “Competition and Markets Authority” allerede har gitt et midlertidig ja.

Activision/Blizzard uttaler nå at Modern Warfare 3 og Diablo IV, begge nye spill (MW3 lanseres i vinter) ikke kommer til Game Pass i år, men “vi forventer å begynne å jobbe med Xbox for å bringe spillene våre til flere spillere over hele verden når avtalen avsluttes. Og vi forventer at vi vil begynne å legge til spill i Game Pass en gang i løpet av neste år.”

Forestill deg alle Call of Duty-spillene på Xbox Game pass,” skriver en på X. Det oppsummerer egentlig mye av appealen av en slik avtale. Microsoft håper på å øke omsetningen for tjeneste-delen av selskapet så mye at det rettferdiggjør bruken av nesten 70 milliarder dollar i løpet av ikke så veldig mange år, for ikke å snakke om det gigantiske spill-biblioteket og alle de andre verdifulle markedsvarene holding-selskapet sitter på, som World of Warcraft og Starcraft.

For å blidgjøre CMA har Microsoft allerede lovt at nåværende og kommende Activision/Blizzard-spill strømmes til Ubisoft i løpet av de neste 15 årene:

“Så fast står avtalen at Microsoft er villige til å gi opp sine tidligere eksklusive rettigheter til å strømme Activision/Blizzard-spill eksklusivt på Xbox Cloud Gaming. I stedet skal disse rettighetene gå til Ubisoft for eksisterende og kommende spill. Microsoft vil heller ikke kunne kontrollere Activision/Blizzard-rettighetene på konkurrerende tjenester.”

Annonse