duckduckgo
Ifølge DuckDuckGo var de i seriøse samtaler med Apple om å gjøre nettleseren til standard i sikkermodus. Apple er ikke enige, og peker på at nettleseren bruker Microsoft Bing og at de mener Google er best.

Annonse


Det kunne ha skjedd

Det avsløres stadig spennende informasjon om hva som har skjedd bak kulissene hos de store teknologi-selskapene og søk i forbindelse med det amerikanske justisdepartementet sin sak mot Google.

Artikkelen inneholder annonselenke.

Skal ha hatt mange samtaler med Apple

Det ble nylig avslørt av Microsoft at de har brukt 1000 milliarder kroner på søkemotoren Bing, men at Google fremdeles har nesten hele markedet med godt over 90 prosent. Microsoft-sjef Satya Nadella mener at uansett hvor mye penger og arbeid de legger i Bing, så hjelper det ikke fordi Apple bruker Google som standard søkemotor. Dette samtidig som Microsoft har sin egen nettleser og søkemotor som standard i Windows. Men ifølge DuckDuckGo var det seriøse samtaler mellom dem og Apple for noen år tilbake.

I det minste i forbindelse med personvern-modus, for nå kommer det frem at Apple forhandlet med DuckDuckGo om å gjøre nettleseren standard ved aktivering av moduset, i det minste ifølge søkemotor-selskapet. DuckDuckGo kan velges i Safari i OS-ene, men Google er og blir standard søkemotor på iPhone og Mac.

Annonse


Som en del av samtalene studerte Apple Bings søkeresultater og sammenlignet dem med Googles. Studien fra mai 2021 fant at Google ga bedre resultater overalt bortsett fra engelskspråklig søkeinformasjon på skrivebordet, der Bings resultater gjorde det like bra som Google.

Bloomberg

Det er ikke så utenkelig som du tror

DuckDuckGo bruker Microsoft-teknologi

Apple og DuckDuckGo kom aldri til enighet, samtidig som det er kjent at det var samtaler mellom Apple og Microsoft i 2018 og 2020 angående et potensielt Apple-oppkjøp av Microsoft Bing. DuckDuckGo skal ha hatt 20 møter med Apple i kombinasjon med telefon-samtaler med sjefer hos selskapet i 2018 og 2019 om å være standard nettleser når brukeren åpnes Safari sitt hemmelig-modus.

Apple-sjef John Giannandrea sa nei til DuckDuckGo blant annet fordi søkemotoren bruker Microsoft Bing, og at Apple måtte ha undersøkt søkemotorens systemer mye nærmere om de skulle ha vært interesserte. Giannandrea er heller ikke enig i DuckDuckGo sin fremstilling om at Apple hadde kommet så langt i samtalene som selskapet mener.

Apple og Google sin avtale fordrer at Tim Cooks selskap ikke kan skape en konkurrent til sistnevnte, ei heller vise frem alternativer ved første-gangs-enhetsoppsett.

Annonse