iphone 15 pro
Apple vil rulle ut en iOS 17-oppdatering som medfører overoppheting. Selskapet erkjenner at iPhone 15-modellene er spesielt utsatt.

Annonse


Apple lover å rette iPhone-problemet

Apple sier at en oppdatering til iOS 17 vil rette problemet visse kunder opplever med at iPhones blir for varme.

Det er feil med iOS 17, men visstnok ikke iPhone 15 Pro

Vi har skrevet et par saker om at spesielt iPhone 15 Pro Max blir for varme. Til felles for rapportene var at det ikke var en ting som forårsaket problemet, noe som fikk oss til å spekulere i at det kunne være førstegangsoppsettet av iOS 17 (Apple sier at dette også kan forekomme.) Det er programvare-relatert erkjenner nå Apple, men ikke helt slik vi trodde, men en kombinasjon.

Ifølge selskapet skal det være snakk om ikke bare et problem med iOS 17 som “berører noen brukere og som vil rettes i en programvare-oppdatering.” Men ifølge Apple er det også et annet problem som rammer “nylige oppdateringer til tredjepartsapper som får dem til å overbelaste systemet. Vi jobber med apputviklerne med rettelser som er i ferd med å rulles ut.”

Vi har identifisert noen forhold som kan medføre at iPhone blir varmere enn forventet. Enheten kan føles varmere de første dagene etter oppsett eller gjenoppretting av enheten på grunn av økt bakgrunnsaktivitet.

Apple

Ming-Chi Kuo uttalte for litt siden at han trodde Apple vil måtte lansere en iOS-versjon som klokket ned brikkesettet slik at iPhone 15 Pro ikke ble så varm. Nå viser det seg, ifølge Apple, at dette er relatert til iOS 17, men at iPhone 15 og iPhone 15 Pro i større grad rammes av feilen.

Annonse