iphone 15 pro
Ming-Chi Kuo mener at Apple kan ha et større varme-problem med iPhone 15 Pro-serien og at det ikke er helt sikkert hvordan de kan løse det.

Annonse


Hva gjør Apple om det er sant?

Vi har tidligere skrevet om anekdotiske rapporter fra de første iPhone 15 Pro (i hovedsak Max)-kundene om at mobilene blir veldig varme, tilsynelatende uten grunn.

Om dette er et reelt problem, vil de kanskje måtte redusere ytelsen under visse scenarioer

Det kan tenkes at iOS 17 må finne seg til rette på de nye mobilene, og at dette medfører ekstra mye jobbing i bakgrunnen, eller så kan det være at Apple har et problem de må rette. Den anerkjente analytikeren og lekkeren Ming-Chi Kuo som vi har sitert i mange år, mener at det er sistnevnte.

Ifølge Kuo er ikke synderen A17 Pro-brikkene som er laget av TSMC med den nye 3 nm-teknikken, men det termiske designet Apple har gått for. Som kjent er Pro-modellene med titan-ramme rundt 10 prosent lettere, men det er dessverre også slik at materialet sanker mer varme enn stål. Det er nettopp dette Kuo mener forårsakene problemene. I så fall handler ikke dette om iOS 17-bakgrunnsprosesser.

Kuo forventer at Apple vil måtte endre iOS 17, men at “forbedringer kan være begrenset med mindre Apple senker prosessor-ytelsen. Hvis Apple ikke løser dette problemet på riktig måte, kan det påvirke forsendelser negativt over produktets livssyklus.”

Den primære årsaken er mer sannsynlig kompromissene som er gjort i det termiske designet for å oppnå en lettere vekt, for eksempel det reduserte varmespredningsområdet og bruken av en titanramme, som påvirker den termiske effektiviteten negativt.

Ming-Chi Kuo

Annonse