Microsoft Activision/Blizzard
Britene har egentlig sagt ja til at Microsoft kan utføre stor-oppkjøpet på 69 milliarder dollar med endelig dom 18. oktober.

Annonse


De trodde de hadde klart det, men nå skjer dette

FTC nekter å gi seg og ønsker slettes ikke at Microsoft handler spill-giganten Activision/Blizzard som eier spill som Call of Duty, World of Warcraft, Starcraft og Diablo.

Gir seg ikke, men fristen er kort

For nå gjenoppliver “Federal Trade Commission” forsøket på å blokkere handelen verdt 732 milliarder kroner. Selv EU har godkjent oppkjøpet, men FTC ønsker altså ikke at det skal skje. Det spesielle er at FTC allerede har tapt i det føderale rettssystemet – da har de hatt som tradisjon å gi opp omkamp.

Det påpekes at handlingen ikke vil utsette handelen som trolig går igjennom bare britiske myndighetene gir sitt endelige klarsignal 18. oktober, men at det verst tenkelige er at Microsoft vil måtte stykke opp Activison/Blizzard og selge delene. FTC intern-høring om saken vil kun starte etter at “United States Court of Appeals for the Ninth Circuit” har erklært hva de mener om anken.

FTC saksøkte Microsoft i desember i fjor:

“I en pressemelding melder FTC at de “prøver å blokkere teknologigiganten Microsoft Corp. fra å kjøpe den ledende videospillutvikleren Activision Blizzard, Inc. og dens gigantiske spillfranchiser som Call of Duty. De hevder avtalen på 69 milliarder dollar, Microsofts største noensinne og den største i videospillindustriens historie, ville gjøre det mulig for Microsoft å undertrykke konkurrentene til Xbox-spillkonsoller og dets raskt voksende abonnementsinnhold og skyspillvirksomhet.”

Annonse