youtube music podcasts
Googles podcast-app forsvinner neste år. Til så skjer fungerer alt som før.

Annonse


Det er ikke sikkert du vil like dette

Google-selskapet YouTube fjernet Lite i hele verden denne uken. Nå starter Google prosessen med å eliminere sin egen podcast-app.

“Vi har oppdaget at folk elsker podcasts i YouTube Music”

Appen er stedet for Android-folket å lytte til nettopp podcasts, men fra og med en gang i 2024 fjernes appen og i stedet flyttes alt podcast-innholdet til YouTube Music. Smart for Google som vil kunne klare å overbevise flere til å betale for YouTube Premium når de allerede lytter til podcasts i samme økosystem (om de ikke forlater den), men det vil trolig ikke bli den beste overgangen da Music-appens grensesnitt og måten å fungere på er helt annerledes fra enkle Google Podcasts.

“Vi vet at denne overgangen vil ta tid, men prosjektet vil tillate oss å bygge et fantastisk produkt og en enkelt destinasjon som belønner skapere og artister og gir fansen den beste podcast-opplevelsen. Foreløpig er ingenting endret, og fans vil fortsette å ha tilgang til YouTube, YouTube Music og Google Podcasts. Vi er forpliktet til å være transparente i å kommunisere fremtidige endringer med våre brukere og podcastere, og vil ha mer å dele om denne prosessen i løpet av de kommende månedene.”

YouTube er ikke helt ferdige med overgangen i hele verden, derfor venter de til tampen av 2023:

“Podcaster på YouTube Music i USA inkluderer allerede tilgang til nedlastinger, bakgrunnsavspilling på steder som bilen og på smarthøyttalere, samt muligheten til å bytte mellom lyd- og videopodcaster. Vi planlegger å gjøre podcaster på YouTube Music globalt tilgjengelige før slutten av året.”

De som ønsker å lytte andre steder kan laste ned en OPML-fil og laste den opp til den foretrukne appen, så lenge den støtter formatet.

Annonse