youtube lite
Fra og med 25. oktober forsvinner YouTube Lite.

Annonse


“Kjipt for oss”

“Takk for at du var en av de første som abonnerte på Premium Lite.”

Ferdig 25. oktober

Slik starter meldingen fra YouTube til kunder over hele verden, også i Norge. Videre forklares det at dette kan være “skuffende:

“Vi kontakter deg for å fortelle at vi ikke lenger tilbyr Premium Lite-versjonen du har, etter 25. oktober 2023. Vi forstår at dette kan være skuffende, men vi fortsetter å utvikle flere versjoner av Premium Lite i tråd med tilbakemelding fra brukerne, skaperne og partnerne våre.”

I det minste gir YouTube Lite-kundene en måned Premium gratis, uansett:

For å vise at vi setter pris på deg, tilbyr vi deg en Premium-prøveperiode på én måned (selv om du allerede har hatt en prøveperiode). Med Premium kan du spille av videoer uten annonser, uten nett og i bakgrunnen. I tillegg kan du strømme musikk annonsefritt i YouTube Music-appen.

YouTube

Mange er skuffede

Meldingen ble sendt oss fra en leser, og et kjapt søk avslører at dette er en global greie. “Kjipt for oss som har vært tilfreds med Lite abonnent,” utrykker leseren ovenfor oss, og mange er skuffende da dette var den billigste måten å se uten reklame.

Annonse


Lite ble først lansert i et knippe land der Norge var en av dem. Abonnentet er billigere fordi det mangler nedlastinger, bakgrunnsavspillinger og YouTube Music, men man kunne titte uten reklame.

YouTube Lite ble lansert 2. august 2021: “I denne pakken er ikke YouTube Music inkludert og ei heller avspilling i bakgrunnen (nedtur), kun annonsefrie videoer og YouTube Kids annonsefritt. Pris: 6,99 euro (73 kroner) i måneden. Premium koster 119 kroner i måneden.”

Annonse