nintendo switch 2 konsept
Nintendo Switch 2 er mer eller mindre ferdigutviklet og lanseres neste år hevder insidere. Utviklere har allerede tilgang til konsollen og nå er det bekreftet den ble vist frem på årets Gamescom. Konsept: eian.webflow.io

Annonse


OPPDATERT: “Switch 2 har DLSS”

Det verserte rykter om at Nintendo viste frem Switch 2 bak lukkede dører på årets Gamescom.

Først publisert 7. september.

Oppdatert 9. september, 16:48:

Det er flere avsløringer: ifølge lekkasjene støtter Switch 2 som ble vist frem for utviklere i august DLSS 3.1 og maskinen har 12GB RAM (mer enn Xbox Series S sine 10GB, men mindre enn X sine 16GB) med muligheter for ray tracing.

Annonse


Oppdatert, 16:48:

VGC backer opp Eurogamer.

Viste frem oppgradert Zelda

Nå backes dette opp av Eurogamer som sier at konsollen nok lanseres neste år. Partnere fikk se teknologi-demoer, inkludert en visuelt oppgradert utgave av Zelda: Breath of the Wild – dog, det er ingenting som tyder på at spillet lanseres i ny-versjon, det skal kun være snakk om en demo for å vise hva den nye konsollen er i stand til.

Nintendo Switch og Switch Lite er utstyrt med en 6,2″ @ 1280 × 720 IPS (237 ppi). I 2021 lanserte Nintendo Switch OLED med en 7″ med samme oppløsning 1280 × 720 OLED, men altså færre PPI grunnet større skjerm: 210. Når konsollene er plasser i dock-en makser den ut med 1080p. Det er tid for Nintendo å hoppe på 4K-toget.

ITavisen, 31. juli 2023

Ingen maskinvare-lekkasjer

Eurogamer har ingen spesifikke detaljer å avsløre om innmaten i maskinen, men det kommer jo Princess Peach-spill neste år. Også Luigi’s Mansion 2 kommer og Metroid Prime 4 har en ikke-avslørt lanseringsplan. Spesielt sistnevnte vil være en tittel som kan være med på å selge den nye konsollen, oppfølgeren til mega-suksessen Switch som ble lansert mars 2017. Kanskje mars 2024 er Nintendos plan?

Vi tipper i det minste at konsollen er ferdig på de fleste områder ettersom Nintendo er selvsikre nok til å vise den frem til eksterne partnere.

Allerede i juli ble det avslørt at utviklere har tilgang på konsollen:

“Nå hevder Video Games Chronicle å sitte på litt av et scoop: kilder avslører ovenfor spill-avisen at utvikler-versjonen av konsollen allerede er i hendene på utviklere, og med det er det også ikke helt unaturlig å kunne vite når konsollen lanseres, nemlig andre halvdel 2024. Switch ble lansert mars 2017, og har siden den gang solgte i rundt 130 millioner eksemplarer.”

Annonse


Annonse


Annonse