Nintendo Switch
En Switch 2-lansering i oktober 2024 gir mening. Bilde: Andreas Foxen Haldorsen/ITavisen

Annonse


“Nintendo Switch 2”-lanseringen kan ha blitt avslørt

Hvor mange av dere venter på en oppfølger til Switch? Mange, skal vi tro salgstallene til Nintendo.

Neste år er Switch syv år

Nå hevder Video Games Chronicle å sitte på litt av et scoop: kilder avslører ovenfor spill-avisen at utvikler-versjonen av konsollen allerede er i hendene på utviklere, og med det er det også ikke helt unaturlig å kunne vite når konsollen lanseres, nemlig andre halvdel 2024. Switch ble lansert mars 2017, og har siden den gang solgte i rundt 130 millioner eksemplarer.

Selv om spesifikke detaljer om konsollen er strengt hemmelige, indikerte de VGC snakket med at den nye generasjonen vil kunne brukes i bærbar modus som Switch.

VGC

Nintendo sin strategi er å masse-produsere mer enn nok konsoller slik at kundene ikke blir skuffet som de gjorde da Microsoft og Sony lanserte sine nyeste vinteren 2020. Dog, det bør ikke være så vanskelig: produksjons-tempoet er tilbake etter covid, og dessuten er Nintendos maskinvare alltid svakere ytelsesmessig og kan derfor produseres kjappere.

TEST: Så mye bedre er den nye Switchen, men er det nok?

Kjipere skjerm?

Det som høres merkelig ut er at konsollen kanskje lanseres med en “gammeldags” LCD-panel-teknologi i stedet for OLED eller en OLED-variant. Dette for å holde kosten så lav som mulig.

Annonse


Nintendo Switch og Switch Lite er utstyrt med en 6,2″ @ 1280 × 720 IPS (237 ppi). I 2021 lanserte Nintendo Switch OLED med en 7″ med samme oppløsning 1280 × 720 OLED, men altså færre PPI grunnet større skjerm: 210. Når konsollene er plasser i dock-en makser den ut med 1080p. Det er tid for Nintendo å hoppe på 4K-toget.

Det er nemlig liten tvil om at Nintendo vil måtte lansere den med langt mer lagringsplass enn Switch-inngangsmodellen som kun har 32GB. Som alle Nintendo-konsoller vil den støtte “kassetter” for installasjon.

Det er foreløpig verken bekreftet eller avkreftet om bakoverkompatibilitet er planlagt, men vi tipper ja.

Annonse