Annonse


Dette er hva alle venter på fra Apple

Et nytt patent avslører mer om Apples AR-briller.

Rekker Tim Cook AR-briller før han slutter som Apple-toppsjef?

I mange år før Apple avslørte AR-hodesettet var det snakk om AR-briller. Etterhvert som lekkasjene kom på løpende bånd, ble det fort avklart at det var hodesettet som skulle komme først, av naturlige grunner. Apple mener nok nemlig at dagens AR-briller ikke leverer god nok bilde-kvalitet og er for store – dessuten vil de lære mye av Vision Pro, hvordan det brukes og programvare-opplevelsen. Samtidig har de tenkt hvordan de kan forene design og funksjon fra Vision Pro.

Uansett hvor mange år det måtte ta, og vi regner med det vil bli noen, så viser patentet at Apple ser for seg, eller i det minste tror nok på dette at de ønsker å sikre seg retten, en digital krone som på Vision Pro. Patentet beskriver hvordan man med hjulet blar gjennom en rekke apper, eller rettere sagt AR-grafikk tegnet over den ekte verden. Dette inkluderer video- og vær-app. Som med hodesettet, beskrives det hvordan man også kan navigere ved å se på virtuelle menyer og objekter.

Det er ingen tvil om at håpet er å kunne tilby noe som ikke krever et hodesett, altså i form av et par briller. Ser vi enda lenger frem i tid vil komponentene trolig kunne skjules i relativt tynne rammer, og enda lenger frem: kontaktlinser, eller i det minste noe som er så nærme distrikasjonsfritt som mulig.

Apple har også fått patent på et passivt kjøle-system til Vision Pro:

“Linser kan belegges med et gjennomsiktig og termisk ledende materiale, for eksempel nanotråd av sølv. Et slikt termisk lag kan gi overlegen varmeledningsevne, transmittans, fleksibilitet, flat transmisjon, lav pris og vinkelfargestabilitet. Det termiske laget kan passivt håndtere varme ved å øke overflaten som varmen effektivt kan spres over.”

Til den tid er det hodesett som gjelder, og Apples kommer kanskje ikke til Norge før i 2025. Det er også lekket at iPhone Ultra trolig vil fungere som tilbehør til Vision Pro.

Annonse