Mercedes CLA 2024
Mercedes sin helt nye CLA kommer på tampen av 2024 med selskapets eget OS og nye infotainment-opplevelse.

Annonse


OPPDATERT: Dette blir virkelighet snart

Mercedes har tatt sløret “Concept CLA Class EV.”

Oppdatert, 15:15:

Den norske pressemeldingen er her og oppsummerer den kommende modellen:

  • «Defining class»: Hever opplevelsen av elektrisk mobilitet med en ny modellfamilie basert på den kommende modulære plattformen fra Mercedes-Benz
  • Den nye “én-litersbilen” er en elektrisk “hypermiler” takket være enestående effektivitet gjennom teknologioverføring fra VISION EQXX
  • Neste generasjons drivlinje med en rekkevidde på over 750 kilometer (WLTP) og et forbruk på rundt 12 kWh/100 km
  • 800 volt for høy elektrisk effektivitet og hurtiglading på opptil 400 kilometer på 15 minutter
  • Energibesparende LED-lys med animert stjernemønster i kombinasjon med stort glasstak
  • Nytt Mercedes-Benz operativsystem (MB.OS) som bruker superdatabehandling og kunstig intelligens som legger til rette for et nytt nivå av personalisering, sikkerhet, komfort og automatisert kjøring
  • Child Presence Detection (CPD): Sofistikert sikkerhetssystem som reduserer risikoen for at små barn ved et uhell blir etterlatt i bilen i varmt vær
  • Mercedes-Benz Modular Architecture (MMA) reduserer CO₂ i verdikjeden med mer enn 40 prosent

Et konsept som nærmer seg lansering

Vi snakker her 750 km rekkevidde og over 320 km rekkevidde etter 15 minutter med 800 volt-lading. Høres det litt for fremtidsaktig ut? Det er ikke langt unna, men vi vil måtte vente til høsten/vinteren 2024. Det er jo ikke lenge for å være et konsept, og det er hyggelig at Mercedes tilbyr en ganske så konkret lanseringsplan allerede nå.

Annonse


Det er ikke det at 750 km rekkevidde er helt utrolig vanvittig, men vi tror at innen tampen av 2025 at slike rekkevidder vil være langt mer vanlig enn dagens 300/400 km.

Denne sedanen blir også den første som bygger på produsentens “Modular Architecture” (MMA) som også inkluderer selskapets eget OS som vi skrev om februar i år:

“Innebygget har selskapet allerede varslet at Google Maps og andre Google-apper får være med. Det nye OS-et debuterer på biler som produseres med den nye plattformen “Mercedes Modular Architecture” (MMA) som kommer neste år. Mercedes sier de har utviklet et helt unikt “brikke-til-skyen”-system:

“Hos Mercedes-Benz er vi dedikerte til å bygge verdens mest ettertraktede biler. Derfor tok vi beslutningen om å være arkitektene for eget operativsystem – en unik “brikke-til-skyen”–arkitektur som utnytter den komplette tilgangen til kjøretøyenes maskinvare- og programvarekomponenter. Ved å kombinere denne interne ekspertisen med et utvalg partnere i verdensklasse, vil vi skape en enestående kundeopplevelse, fra kjøre-assistanse, navigasjon og underholdning, hele veien til integrert lading. MB.OS vil ha full oppgraderingsmuligheter og konstante forbedringer.”

4,7 meter

Størrelsen på denne er nærmest identisk med dagens CLA sedan på rundt 4,7 lengde, så hovedforbedringene fra et forbrukerperspektiv vil være eget OS og andre tekniske forbedringer og kanskje kjøre-komfort, og ikke størrelse.

Mercedes sitt fokus med den nye CLA 2024-modellen er dessuten rekkevidde (batteriet er optimalisert med anoder med silisiumoksid som forbedrer energitettheten) og lade-hastigheter, og ikke rå kraft – selskapet avslørte nemlig ingen slike tall denne gang.

Apropos modellen med anoder med silisiumoksid, så kommer det en rimeligere variant med litium-jernfosfat-batteri. Ikke at Mercedes snakker om pris enda, det får vi vite senere kombinert med de endelige tallene og spesifikasjonene.

Annonse