mercedes eget os
Mercedes har jobbet i flere år med MB.OS som kommer i de første bilene neste år. Plattformen er åpnet for utvalgte partnere og er bygget fra bunn av for skyen og jevnlige oppdateringer.

Annonse


Mercedes blir helt ny neste år med eget OS

Mercedes avslører mer om sitt eget operativsystem for bilene sine. Navnet er “MB.OS.”

Kommer neste år med den nye MMA-plattformen

Innebygget har selskapet allerede varslet at Google Maps og andre Google-apper får være med. Det nye OS-et debuterer på biler som produseres med den nye plattformen “Mercedes Modular Architecture” (MMA) som kommer neste år.

Mercedes sier de har utviklet et helt unikt “brikke-til-skyen”-system:

“Hos Mercedes-Benz er vi dedikerte til å bygge verdens mest ettertraktede biler. Derfor tok vi beslutningen om å være arkitektene for eget operativsystem – en unik “brikke-til-skyen”–arkitektur som utnytter den komplette tilgangen til kjøretøyenes maskinvare- og programvarekomponenter. Ved å kombinere denne interne ekspertisen med et utvalg partnere i verdensklasse, vil vi skape en enestående kundeopplevelse, fra kjøre-assistanse, navigasjon og underholdning, hele veien til integrert lading. MB.OS vil ha full oppgraderingsmuligheter og konstante forbedringer.”

Sjåføren kan surfe og se film, men det er ett krav

Nvidia er med

Apropos partnere er også Nvidia med på prosjektet og de nye bilene får videreutviklet nivå 2 og nivå 3-autopilot med LiDAR.

Selskapet opprettet sitt operativsystem for å standardisere på tvers av kjøretøyporteføljen, fullt oppdaterbart for raske produktoppgraderinger og bevisst åpent for utvalgte partnere. Mens Mercedes-Benz definerer og kontrollerer arkitekturen med sitt eget maskinvare- og programvaregrunnlag, gir integreringen av ledende teknologiaktører kundene tilgang til klassens beste tjenester, innhold og funksjoner.

Mercedes