apple iPad pro m2
Apple har i flere år snust på muligheten til å lansere større iPad-er, men det skal visstnok ikke skje neste år heller.

Annonse


“Apple var nærme å lansere den i år”

Ifølge Mark Gurman var Apple veldig nærme å lansere en 14 tommer iPad Pro i år.

Er det OLED-prisen eller iPadOS som er utfordringen?

Det er kun drøye en uke siden vi skrev saken “Det er vanskelig å tro det er sant” nettopp i forbindelse med en større iPad og hvor merkelig det er at, per Gurman, så skal Apple heller ikke tidlig i 2024 lansere større modeller. Nytt design, OLED og med bedre brikker (M3) ja, men ikke 14 eller 16 tommere.

Ifølge Gurman har Apple sett på muligheten for en større iPad siden 2021, men at Apple ikke lenger er interesserte i dette. Det har også blitt ryktet opp til en 16 tommer iPad Pro, men visstnok skal problemet være at en slik enhet hadde blitt alt for dyr.

Samsung klarer det

Dette selv om konkurrent Samsung, som sammen med LG, produserer paneler for Apple, har store nettbrett opp til 14,6″ i form av Galaxy Tab S9 Ultra fra 14 790 kroner med 256GB lagringsplass. Da bør jo Apple kunne klare å lansere en iPad Pro 14″? Dog, selskapet tar jo 15 490 kroner for iPad Pro 12,9″ M2 med samme mengde lagringsplass.

At Apple mener et slikt produkt hadde blitt for dyrt, henger jo kanskje også sammen at de kanskje ikke har løst hvordan iPadOS og multitaskingen skal fungere på et brett der kundene garantert vil kreve langt bedre multitasking enn nå. De er langt mindre tvilsomt de frykter kannibalisering av MacBook Pro 14 og 16 da MacOS og iPadOS fremdeles er veldig ulike hverandre.

Annonse