iPad pro max
Om ikke en 16 tommer, hva med en 14,5 eller 15" iPad Pro? Bilde: Tailosive Tech/YouTube

Annonse


Det er vanskelig å tro det er sant

Det nærmer seg lansering av en ny generasjon iPad Pro, men det viktigste for mange uteblir.

Designet har stått stille i flere år

Og med det øker hyppigheten av troverdige rykter, denne gangen fra Bloombergs Apple-journalist Mark Gurman. Dette er samme lekker som allerede har avslørt endel om Apples iPad-planer, et marked som sliter. Selv om Apple har nesten nesten 40 prosent av markedet, så har salget falt med 17 prosent. Som Gurman påpeker: det har ikke skjedd noe spennende med iPad Pro-serien siden introduksjonen av den første med M1-brikken våren 2021.

Gurman påpeker at det er et forvirrende antall iPad-modeller i Apples sortiment, noe vi kan være enige i spesielt med modellene som ikke er i Pro-serien. Gurman har heller aldri vært så veldig fornøyd med multitaskingen:

Tilnærmingen til iPad-programvare fortsetter å være forvirrende. “Stage Manager”, som er ment å gjøre det enklere å multitaske, kan fortsatt være vanskelig å bruke. Og Apple har vært motvillige til å bringe mer Mac-lignende funksjonalitet til plattformen.

Mark Gurman, Apple-journalist, Bloomberg

Er det på tide med en iPad Pro Max?

Ingen større modell

Så hvor er det vi vil med overskriften? Gurman sier at det kommer nye modeller neste år med OLED (det har vi hørt siden våren 2021), men at skjerm-størrelsene ikke økes, i stedet skal Apple igjen lansere en 11 tommer og en 13 tommer (i motsetning til 12,9″.) Maskinene får også M3, noe som ikke vil overraske noen. Da blir det kanskje også vanskelig å gjøre noe fornuftig med multitaskingen, og det er overraskende at Apple ikke tar spranget med å introdusere større skjermer samtidig med den, for serien, nye panel-teknologien.

Annonse


Ok, så fremdeles et år uten større skjermer, men “Magic Keyboard” blir visstnok oppgradert og får en større berøringsflate og er designet på en måte som får iPad Pro til å minne enda mer på en laptop. Utover den generelle beskrivelsen vet vi ikke nøyaktig hva det innebærer. Det er heller ikke kjent om Apple oppgraderer fra henholdsvis 8 og 16GB RAM (den med mest lagringsplass.)

De nye brettene avsløre trolig i våren eller sommeren 2024. Gurman forventer ikke store forandringer på noen av de andre iPad-modeller med det første.

Apple-kjenneren melder igjen at Apples iPhone 15-pressekonferanse er 12. september. Under samme event skal selskapet også introdusere en ny generasjon Apple Watch Ultra, mens de helt nye klokkene lanseres neste år.

Annonse