apple Watch series 8
Utvalgte Apple Watch Series 9-modeller i rustfritt stål skal få kroppen 3D-printet.

Annonse


Apple gjør noe nytt med Watch Series 9, men ikke med alle modeller

Det er kanskje litt overraskende at Apple ikke har gjort dette før nå, men det er logisk de starter med klokkene.

Kjappere produksjon av stål-modellene

Mark Gurman melder nemlig at selskapet tester bruk av 3D-printere for å produsere stål-kroppen “brukt av noen av de kommende smartklokkene, ifølge personer med kjennskap til planene.” Om dette vil endre hvordan produktene ser ut eller føles på håndleddet er mer usikkert, men det vil endre hvordan Apple produserer klokkene og at de vil slippe å kutte store flater med metall til produktets korrekte form.

Ifølge Gurman brukes det et pulver-aktig materiale som påføres varme og trykk for å skape et produkt som føles ut som det er laget av stål. Dette vil derfor trolig spare både tid og penger – dog, vi tviler på at dette kommer forbrukerne til gode ved at Apple kutter prisene.

“Apple Watch X” blir ifølge Mark Gurman den store oppgraderingen av Apple Watch-serien, men det skal ikke skje før neste år:

Utvalgte modeller i første omgang

Faktisk kommer ikke alle Watch Series 9-modeller til å produseres med denne teknikken, men i stedet teste produksjonsmetoden på utvalgte modeller i rustfritt stål. Dette er modellene som er noe dyrere enn de av aluminium.

Annonse


Ming-Chi Kuo har tidligere rapportert at Apple Watch Ultra 2 blir det første produktet som 3D-printes, men ifølge Gurman skjer ikke det før tidligst neste år, i det minste ikke for klokkens kropp.

Uansett hva Apple velger å gjøre får vi trolig alle svarene 12. september, om de da velger å snakke om produksjonsteknikken, eller gjør det i stillhet.

Annonse