dolby atmos flexconnect
Dolby Atmos FlexConnect kobler Atmos-høyttalere opp mot TV-høyttalere for enda mer 3D-lyd og optimaliserer lydbildet i forhold til rom og høyttalere.

Annonse


Dette har vi ventet på

“Dolby Atmos FlexConnect” kobler Atmos-høyttalere med TV-høyttaleren for ekstra bred romlyd.

Men det må være en åpen standard

De første TV-ene som får dette kommer fra TCL neste år. Produsenten vil også by på trådløse høyttalere. Atmos skryter av at teknologien “intelligent optimaliserer lyden” basert på hvordan rommet er satt opp og tilhørende høyttalere. FlexConnet sørger nemlig for at høyttalere kan plasseres hvor som helst, og deretter så kalibreres disse mot TV-høyttaleren. Dette utføres ved hjelp av mikrofoner i TV-en.

For de som lurer er ikke dette kun for å gjøre det lettere å høre hva skuespillerne sier, altså i hovedsak en senter-høyttaler, men teknologien optimaliserer for ekstra stereo-høyttalere både foran og bak og tar mer eller mindre av jobben alt ettersom hva som trengs.

Per Engadget er det ikke helt klart om spesielle Atmos-høyttalere må handle spesielt for at FlexConnect skal fungere, eller om det blir en åpen standard. Vi håper virkelig på sistnevnte, og at dette ikke blir som Samsungs Q-Symphony, Sony sin Acoustic Center eller LGs Wow Orchestra som krever TV-er fra samme produsent.

Annonse