tesla model y
Etter at Tesla saksøkte konfiskerte politiet enhetene fra de to mistenkte eks Tesla-ansatte.

Annonse


“Insidere stod bak”

26. mai meldte vi og mange andre om en stor Tesla-lekkasje.

Mer enn 75 000 medarbeidere fikk sin informasjon lekket

Det var tyske Handelsblatt som mottok en 100GB stor datadump stjålet fra Tesla som fort spredte seg i mediene: “…avslører Teslas lekkede datasett at i EU, Europa og Asia, fra 2015 til mars 2022, så ble det rapportert 2400 saker der det hevdes bilene akselererte av seg selv, og 1500 tilfeller der bilene skal ha hatt problemer med bremsingen – dette inkluderer 139 rapporter nødbrems-rapporter. Det er også 383 rapporter om at bilen har stoppet fordi den har trodd den måtte unngå kollisjon.”

Nå melder Tesla at de saksøkte to tidligere medarbeidere som de hevder lekket informasjonen til avisen. Det er ukjent i hvilken delstat de er saksøkt, men det avsløres at politiet allerede har konfiskert “elektroniske enheter” som visstnok skal ha eller inneholder selskapets-informasjon.

Produsenten melder til Bloomberg at:

“Et utenlandsk avis (kalt Handelsblatt) informerte Tesla 10. mai 2023 om at de hadde innhentet konfidensiell informasjon fra Tesla. Etterforskningen avslørte at to tidligere Tesla-ansatte misbrukte informasjonen i strid med Teslas IT-sikkerhets- og databeskyttelsespolicyer og delte den med media.”

Annonse